Barselsønsker – laver man en ønskeseddel?

“Hvad ønsker I jer så i barselsgave?”, det spørgsmål fik jeg stillet den anden dag. Pas. Det havde jeg faktisk ikke overvejet, og jeg kan ikke erindre vi som sådan havde en ønskeseddel dengang Marvin meldte sin ankomst.
Jeg forventer absolut ikke at få gaver efter fødslen, det vigtigste for mig er at Marvin ikke føler sig overset, for det skal nok blive noget af en omvæltning for ham. På samme tid er der med termin om 19 dage og Marvins fødselsdag om 10 dage, en reel chance for at den enes fødsel og den andens fødselsdag kommer til at falde sammen i større eller mindre grad. Og hvis der er én ting man glæder sig til når man snart bliver 5 år, så er det altså at det snart er ens fødselsdag.
Det der med en ønskeseddel til barselsgaver, er lidt underligt for mig. Jeg forstår godt man gerne vil give en gave der er ønskes, frem for en random ting der måske ikke bliver brugt – men igen, jeg forventer ikke folk møder op med en gave, men de er da meget velkommen til at tage en lækker jordbærtærte med på barselsbesøg. Hint, hint.

Da Marvin blev født spurgte min onkel mig, om vi manglede noget til Marvin. Så det var vel en slags barselsønske. Dengang manglede vi virkelig tøj i de små størrelser, for ham Marvin var jo bare en lille skid som vi ikke have et eneste sæt tøj til der passede (Læs: Vi havde 2 sæt i str 56 og ellers resten i str 62. Marvin brugte str 44/48 i over en måned). Vi fik blandt andet en heldragt i str 50 og jeg husker det som den fedeste gave – fordi det var noget vi virkelig manglede.
Med hånden på hjertet, kan jeg vidst godt afsløre at der nok i virkeligheden ikke er noget vi sådan rigtigt mangler denne gang. Alt hvad der er need to have er der (vidst) styr på og så er der selvfølgelig nogle ting der er nice to have.


Anyways. Jeg har samlet lidt sammen af ting som (for os) er nice to have – og en enkelt eller to need to have. De fleste af tingene kunne også sagtens være oplagte som navngivningsgave (eller dåbsgave).

Tilbehør til værelset

Barsel - woodsup

 • Bogstaver i træ fra Alfabetdyr (Egentlig både til Marvin og til når vi har fundet ud af hvad ham lillebror skal hedde)

Barsel - ABC

Barsel - din historie

 • Ekstra sider til “Din Historie” fra Alfabetdyr

Barsel - ekstra sider

Babylegetøj

 • Jellycat-kanin med striber i ørene – alternativt en grå eller lyseblå uden striber i ørene.
 • Sophie Giraf bidering (Kan fx købes hos arvingen.dk)

Barsel - Sophie Giraf bidering

Barsel - Hevea

 • Cam Cam Copenhagen mintfarvet luftballon med musik til puslepladsen (Kan fx købes hos lilleskat.dk)

Barsel - Cam Cam musikballon

Babyudstyr

Barsel - Modern Burlap Swaddle

 • Pusleunderlag til tasken (fx dette fra Filibaba, der kan købes hos Mammashop.dk)

Barsel - pusleunderlag Filibabba

 • Sort insektnet til barnevognen (Fx. fra Smallstuff med hæklede stjerner, som kan købes hos Pixizoo.dk)

Barsel - insektnet Smallstuff

 • Hvidt vaskefad til puslebordet (Fx det her helt enkle hvide fra BabySam)

Barsel - vaskefad

 • Termometer med blød spids (Kan fx købes på apoteket)

Barsel - termometer

 • Nomi babyindsats (Kan købes hos Evomove.dk, Ønskebørn eller evt bare brugt – dog helst modellen med 5-punktssele). Nu har vi nemlig fået fingrene i en lækker (brugt) stol, så babyindsatsen er jo et must også.

Barsel - nomi babyindsats

Barsel - Skyunderlag

 • Mumi spisesæt (Fx dette fra BabySam)

Barsel - Mumi

 • Tilskud til ergonomisk bæresele

Barsel - sele

 

Diverse

 • Jordbærtærte
 • Hjemmebag eller aftensmad til lige at varme op
 • Gavekort til nemlig.com
 • En støvsugning og en gulvvask

Hvad er den bedste barselsgave du har fået? Eller andet du synes var/er need to have eller nice to have?

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

2 kommentarer til “Barselsønsker – laver man en ønskeseddel?”

 1. Da vores datter var 4 dage gammel, tog min kæreste på kursus i Aalborg, i 5 dage. Det var hårdt følelsesmæssigt! Dagen efter ringede min søster og sagde at hun ville komme en time senere, og med sig havde hun 1,5 kg, bland-selv slik og mad fra Bones. Det var genialt! Det var rart at få lidt selskab, et stort kram og ikke skulle tænke på mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *