Chokorug ala Lagkagehuset

Elsker du også chokorug fra Lagkagehuset?

Jeg har eksperimenteret lidt med en opskrift på langtidshævede chokorug ala Lagkagehuset og opskriften finder du lige her. Chokorug fra Lagkagehuset – de ér bare gode. Jeg elsker at hapse et par stykker med hjem, og jeg deler sjældent, haha. Er det bare mig?

Disse chokorug er bagt uden surdej, men er til gengæld langtidshævede og virkelig lækre!

chokorug

Du skal bruge

  • 1 hvidtøl
  • 10 gram gær
  • 150 gram knækkede rugkerner
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram rugmel
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk salt
  • 50 gram havregryn
  • 50 gram solsikkekerner
  • 50 gram græskarkerner
  • 50 gram hørfrø
  • 3 spsk honning
  • 200 gram grofthakket mørk chokolade (jeg brugte 80%)
  • 200 gram smuttede, hakkede mandler

Sådan gør du

  1. Hæld hvidtøl i en skål og rør gæren ud i.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne pånær chokolade og de smuttede, hakkede mandler. Rør dejen godt igennem og vend herefter den grofthakkede chokolade i. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke, og sæt det i køleskabet natten over. (Det er rigtig vigtig dejen får lov at stå længe så de knækkede rugkerner kan blive godt bløde. Hvis du ikke vil lave dem langtidshævede, skal du sørge for at koge rugkernerne inden, eller lade dem stå i blød inden dejen laves, så du ikke risikerer at knække en tand. Yes, de er virkelig hårde ellers!)
  3. Dagen efter tages dejen til chokorug ud af køleskabet. Lad den stå og ‘efterhæve’ ved stuetemperatur (30 minutter – 1 time). Evt. mens du gør mandlerne klar. Herefter formes dejen til små boller enten med meget våde hænder (så dejen ikke klistrer) eller med to skeer, og vend dem herefter rundt i de hakkede mandler. Jeg fik 27 chokorug af denne portion.
  4. Lad de lækre chokorug efterhæve en time på pladen overdækket med et fugtigt viskestykke.
  5. Varm ovnen op til 250 grader (varmluft). Når ovnen er helt varm sætter du dine chokorug i ovnen og skruer ned på 175 grader (varmluft). Dine chokorug skal bage i 15 minutter. Pas på med ikke at give dem for længe, da de så kan blive tørre.
  6. Lad de færdigbagte chokorug køle ned på en rist overdækket med et fugtigt viskestykke. Pak dem gerne i poser inden de er helt kolde, så forbliver de lidt ‘svampet’ i det. Hvis du vil fryse nogle ned, så pak dem i poser mens de er varme og direkte i fryseren. Så er de ikke så tørre når de bliver tøet op. Det gælder forresten også andet brød.

chokorug

Velbekommen.

 

Hvis du er mere lækkersulten, så prøv også de virkelig lækre australske caramel slices. Mumsi!

4 kommentarer til “Chokorug ala Lagkagehuset”

    1. Hej med dig
      Hvidtøl gør noget helt specielt for smagen i rugbrød, som andre ting ikke helt kan erstatte (malt-smagen). Hvis det er pga. alkoholprocenten fordamper den under bagning. Alternativt kan du forsøge med en alkoholfri-øl. Hvis jeg skulle bruge noget andet end øl-genren, ville jeg forsøge med vand og lidt citron for at få lidt syreholdigt med i dejen. Jeg har ikke testet det af dog. Der er 33 cl i en hvidtøl og mængden af anden væske vil skulle være det samme.

  1. De lyder lækre og må afprøves.
    Men hvor længe skal de ‘efterhæve’, altså når de kommer ud af køleskabet?
    Og skal de bages på alm. ovn eller varmluft?
    På forhånd tak.

    1. De er så lækre, selv på 2. dagen (idag) har de været rigtig gode.
      Jeg har rettet i opskriften så dine spørgsmål er kommet med. Tak for dem!
      Jeg har ladet dejen stå på køkkenbordet mens jeg smuttede og hakkede mandler + lavede lidt andet. Jeg vil tro de stod mellem 30-60 minutter. Jeg har bagt dem ved varmluft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *