Den bedste caramel slice – godkendt af australiere!

Caramel slice, lækker, syndig og en bastant en af slagsen.

Mums. Her finder du opskriften på en virkelig lækker caramel slice. Den er ret nem at gå til og er en sikker vinder.

Jeg lavede caramel slice for første gang, mens vi var i Australien. Vi var inviteret til fødselsdag hos Billie og Abby, Majelines skønne piger. Jeg tilbød at bage jordbærtærte og caramel slices. De bedste kager fra Danmark og Australien. Hvert fald hvis du spørger mig. Det var først senere, at det gik op for mig, at deltagerne til fødselsdagsfesten var australier. Og de må da om nogen vide  hvordan sådan en caramel slice skal være. Det var nok meget godt jeg ikke havde tænkt over det, før de færdige caramel slices stod på bordet. Præstationsangst much? Måske.

Den caramel slice jeg fik lavet blev godkendt af alle gæsterne. Pyha. Jeg har efterfølgende lavet caramel slices et par gange. Jeg husker desværre ikke hvor opskriften er fra, andet end den er australsk, men her kommer den i en oversat udgave:

Du skal bruge

  • 150 gram hvedemel
  • 110 gram kokosmel
  • 40 gram brun farin
  • 125 gram smeltet smør
  • 100 gram smør (ikke smeltet)
  • 2 dåser sødet kondenseret mælk (Jeg har brugt 2 dåser Tørsleff kondenseret mælk, 397 gram pr. dåse)
  • 80 ml sirup (Jeg har brugt en lys sirup)
  • 200 gram chokolade
  • 1 tsk smagsneutralt olie (jeg brugte solsikkekerneolie)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 grader (varmluft). Beklæd en form på ca. 20×25 cm med bagebapir. Du kan med fordel putte lidt olie eller vand i formen, så sidder bagepapiret bedre fast.
  2. Bland hvedemel, sukker og kokosmel i en skål. Tilsæt den smeltede smør og rør det godt rundt.  Hæld blandingen i den beklædte form og pres det godt ud med en grydeske. Bunden bages i ca. 15 minutter eller til den er let brun. Afkøl herefter bunden.
  3. Hæld den kondenserede mælk, den ikke-smeltede smør og sirup i en gryde. Varm blandingen forsigtigt op under konstant omrøring. Blandingen må gerne lige komme op at koge, men den må ikke koge voldsomt. Rør rundt i blandingen til smørret er opløst. Jeg rører i cirka  5 minutter.  Hæld karamelblandingen over bunden og bag den i cirka 20 minutter til den er let gylden. Hold godt øje med den til sidst. Det kan gå ret stærkt. Køl kagen af.
  4. Smelt chokoladen og tilsæt olien. Rør rundt til det er blandet godt og hæld det over kagen. Stil kagen i køleskabet. Når kagen er helt afkølet kan du skære kanterne af og skære den i mundrette stykker.

Velbekommen.

Caramel slice kan godt holde sig i køleskabet en uges tid. Hvis du da ikke spiser den inden 😉

Igår ‘fejrede’ vi, at det var ét år siden vi rejste til Australien. Flæskestegssandwich og caramel slice var den perfekte kombination til aftenens middag og dessert.

Én kommentar til “Den bedste caramel slice – godkendt af australiere!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *