Den uendelige rejse fra Jylland

Uendelig var hvert fald hvad vores tur hjem fra Jylland føltes som. Du har måske læst om lastbilen der er kørt ud over en bro og hænger i køreledningerne ved Slagelse. Den bro, var den vores tog skulle køre under. Så hvad der startede som en meget optimistisk togtur hjem fra Jylland, blev et sted omkring middelfart ændret til “oh geeesh, jeg magter det ikke”-turen. En meddelelse om togbusser indsat fra Slagelse. I første omgang ingen melding om hvor langt man skulle køre i den togbus der. I anden omgang lød meddelelsen på togbus fra Slagelse til Ringsted. Det var der jo nu engang ikke noget at gøre ved og jeg håber den stakkels lastbilchauffør har det okay. Men det ændrer ikke på den der fuck-hvor-er-det-mega-lorte-træls-når-man-rejser-med-oppakning-efter-14-dages-ferie-og-med-en-5-årig-og-en-3-måneders-baby-følelsen.
Vi nåede til Slagelse og kom af toget. Tog elevatoren ned fra sporet, hvor jeg faldt i snak med en anden mor der rejste med sin 4-måneder gamle datter. Da vi nåede elevatoren op til busholdepladsen, var den selvfølgelig (fristes man til at sige?) ude af drift. Der var en kødrand af folk der asede og masede i begge retninger af trappen. Vi kom op, og for enden af trappen var der endnu flere mennesker. Vi ventede på det samme: Busser! Og her skal jeg love for “fuck jer, jeg har tralvt og min oppakning er jo ikke så stor som jeres”-mentaliteten ind. Det var umuligt for os og for hver bus der kørte fra stationen uden os, blev jeg en lille smule mere opgivende. Hvordan skulle vi nogensinde nå at få pakket barnevogn i bagagerummet på bussen og rent faktisk være sikker på der stadig var plads til os inde i bussen? Der stod vi: Jonas, Marvin og mig med barnevognen med Dexter i – og så også den anden mor. Vi blev enige om at holde os sammen. Efter at have ventet næsten en time og stadig ikke være kommet med en bus, ringede jeg frustreret til DSB’s akutlinje, der var nemlig på intet tidspunkt en DSB-medarbejder at spotte på busholdepladsen. Medarbejderen kunne ikke give mig andet alternativt end at prøve og tage med “grisen” til en anden station og så tage en rutebus derfra. Come on. Not an option. Lige dér ville det altså virkelig have været på plads med et: “Ja, det er rigtig bøvlet og jeg kan godt se i aldrig kommer med en bus, jeg skaffer en taxibus til jer og den anden barnevogn, nu i begge skal til Kbh H”. Men den kom ikke.  Jeg tror en random buschauffør forbarmede sig over os og åbnede op ind til bagdøren ind til en rutebus (dvs barnevognene kunne køres lige ind, uden de skulle pakkes sammen i bagagerummet). Folk strømmede til bagdøren inden vi overhovedet var i nærheden af den. Fuck, pis, lort. Og dér kom der et brøl ud af munden på min mand, som jeg aldrig har hørt før – bortset fra dengang en bil var ved at dreje ind i vores Christianiacykel mens vi cyklede: “NEEEEJ! NU STOPPER DET KRAFTEDDEME! BARNEVOGNE, KAN I SE DER ER BARNEVOGNE?!”. Og så kom vi med bussen.

Ankommet til Ringsted skulle vi over i et tog. Det gik helt smertefrit. Efter noget tids venten undrede vi os dog lidt over at der ikke rigtig skete noget, svaret kom øjeblikket efter: “Hej, vi har desværre ingen lokofører til at køre toget, så vi venter på at der kommer en. Vi regner med han er her om 5-7 minutter”. Det var han ikke. For han sad nemlig fast i køen på motorvejen. Lidt over 30 minutter senere var han på sin pind og resten af turen kunne starte.

2 timer og 2 minutter efter vi skulle være ankommet til Kbh H var vi fremme, og over 5 timer efter vi steg på toget i Jylland drejede vi nøglen rundt i døren: Endelig hjemme.

Begge drenge klarede turen til UG. Efter 4 timer spurgte Marvin om han måtte få lov til at spille Angry Birds på iPad’en – og det fik han dælmedylme lov til. Dexter fik sovet to gode lure og spist et par måltider undervejs. Jeg er stolt af mine to drenge.

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens nye Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

4 kommentarer til “Den uendelige rejse fra Jylland”

  1. Husk rejsetidsgarantien!! Det lyder megatræls, men kan da i det mindste være et plaster på er stort sår at få pengene for turen igen. I skal bare notere jeres afgangs og ankomsttider. Og et par uger senere går pengene ind på jeres nem-konto.
    Var i øvrigt selv i tog på vej hjem fra Fyn til Nordsjælland i dag, men nåede akkurat forbi, før det gik galt….

    1. Åh, jeg er lidt misundelig på at du liiige nåede forbi inden.
      Vi har søgt rejsegarantifonden, så det er bare at vente. Vi skulle meget gerne få 100 % af billetprisen igen – og det er trods alt meget rart, når nu det var.

    1. Den var hvert fald lige pludselig meeeeget lang. Sjovt at jeg ikke er urolig for en rejse til Australien med to børn, men en tur med DSB fra Jylland til Kbh derimod. Haha.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *