En baby på tværs og 3. lægebesøg

Jeg er nu i 33. uge af graviditeten, nærmere 32+3 for at være helt præcis. Derfor var det også blevet tid til 3. lægebesøg. Det er ikke fordi lægebesøgene er det helt vilde, men det er nu alligevel rart at ses med en fagperson der kender en for andet end bare graviditeten.

Ved sidste jordemoderbesøg havde lillebror indfundet sig med hovedet nedad, hvilket var skønt. For så behøvede jeg jo ikke tænke mere på det. Men nej, det lille røvhul (sagt meget kærligt) har lagt sig på tværs. Der er ikke noget at sige til det gør ondt ved navlebrokken når han konstant laver numsedans ud i navlen (!). Av, for pokker. Han må gerne snarest muligt indfinde sig med hovedet nær udgangen.

Symfysefundusmålet var 32 cm og lillebror blev skønnet til 1900 gram – hvilket er helt gennemsnitlig. Vi skal til vægtscanning på fredag, så må vi se hvad den siger. Efter hvad jeg har hørt er maveskøn og scanningsskøn lige så (u)præcise, men scanninger kan selvfølgelig undersøge om flowet til baby er som det skal være.

Mht min egen vægt er den nedadgående. Det var ikke lige det jeg har regnet med. Nogle af jer følger måske med på Instagram og så den Ben & Jerrys jeg lige så fint fik kørt ned den anden dag? Sagt med andre ord, jeg har altså ikke levet af salat og rent fornuftigt mad. Min læge så gerne jeg tog på, det samme sagde min jordemoder sidst. Men når status her i 33. uge af graviditeten nu engang er, at jeg kaster op minimum et par gange om ugen, ja så synes jeg altså det er svært. Jeg havde ikke regnet med at sidde i 3. trimester og at der var blevet mindre end mig. For baby + tilbehør vejer mere end de 3 kg jeg har taget på i alt. Siden sidste lægebesøg har vægten sagt +0,5 kg, og lige før jeg steg på vægten drak jeg 2 store glas vand. Min blære har nemlig totalt præstationsangst hos lægen. Så snart jeg træder ind af døren skal jeg hvert fald ikke tisse, og de 3 dråber der kunne præsteres til en urintest var altså ikke nok. Jeg skulle dog tisse mega meget inden jeg kunne tage fra lægen. Smart plan hende sygeplejersken havde der.

Nu venter jeg blot på fredag; vægtscanning og samtale med fødselslæge og forhåbentlig en plan for det næste stykke tid. Om vi skal møde lillebror meget før tid, ved vi endnu ikke. Hovedsagen er at jeg fra på fredag træder ind i min 34. uge og derved også grænsen for at lillebror ikke længere skal have lungemodner. Han er atlså lige dét mere klar til at komme ud fra der.
Jeg har ikke kunne trappe ud af mit smertestillende. Jeg er trappet ned, og ned på en mindre dosis, men jeg har ikke kunne trappe ud. Normalt ville jeg skulle trappe fuldstændig ud 14 dage før fødsel, men som tingene er nu virker det ikek realistisk – og det er jeg røv træt af. De tanker det fører med sig gør bare intet godt på overskudskontoen, men jeg forsøger at holde humøret oppe.Om vi skal møde lillebror lige om lidt, eller om vi kan få lov at vente et par uger, det må tiden vise. Men indtil da har jeg da fået startet på listen med ting der skal med i hospitalstasken. Hvis du har musthaves til tasken, som jeg ikke har fået skrevet på, så smid gerne en kommentar. (PS. jeg har tilføjet toiletpapir der ikke er som sandpapir, tandpasta, strømper til mor og far samt bukser til lillebror

Vil du læse om nogle af de andre læge- og jordemoderbesøg i forbindelse med graviditeten, så har jeg skrevet om kønsscanning, glykosebelastningstest, nok verdens mest mislykkede 1. jordemoderbesøg, et nyt 1. jordemoderbesøg , misdannelsesscanning, vægtscanning samt en lettere mislykket fødselslægesamtale, 2. jordemoderbesøg, 2. lægebesøg og et visit på fødegangen , en virkelig dårlig kombination af hospital og eksamen eller 3. jordemoderbesøg.

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

Én kommentar til “En baby på tværs og 3. lægebesøg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *