Floriade – Blomsterfestival i Canberra

Floriade Canberra

Aktiviteter for store og små, smukke blomster og dejligt vejr. Floriade, var helt sikkert noget vi måtte få set nærmere på nu vi er i Canberra.
Selvom vi var på akutmodtagelsen med Dexter igår og ikke har sovet specielt godt i nat, så måtte vi ud og opleve bare lidt idag.

Floriade Canberra family

Floriade er den årlige blomsterfestival, som (åbenbart) plejer at være lidt af et tilløbsstykke. Og så er det gratis. Det kan man jo ikke brokke sig over. Alle aktiviteter inde på selve blomsterfestivallen koster dog noget, bortset fra en lille “skattejagt” børnene kunne komme på. Men det er også helt fair. Der var en masse boder rundt omkring og forskellige aktiviteter børnene kunne prøve som hoppeborg, pariserhjul og små karruseller.

Floriade Canberra family

Vejret har været fantastisk idag (25 grader) og med et skattekort i hånden var vi rundt og se hele blomsterfestivallen. Med skattekortet skulle Marvin finde 16 forskellige ting og krydse dem af undervejs. Han skulle fx finde en sø, en trillebør, en gnom og en kængurustatue. Alle ting, der gjorde vi kom hele pladsen rundt.

Stemningen var hyggelig og detaljen med at vi var der en fredag, hvor alle andre australske børn er i skole, gjorde helt sikkert kun noget godt for oplevelsen. Vi følte (næsten) vi var der alene. Vi gik hvert fald ikke i hælene på hinanden og der var masser af plads til at opleve det hele.

Blomsterfestivallen varer nogle uger endnu og vi vender helt sikkert tilbage for at se om blomsterne er sprunget mere ud senere på foråret. Vi kan mærke foråret er landet, alle træerne begynder at springe ud og dagstemperaturerne kommer godt derop af.
Påklædning er dog meget svært da vi på bare halvandet døgn har haft alt fra -2 grader til 25 grader idag. Så vi går nærmest fra vintertøj til shorts på samme dag.

Canberra family

Alt i alt har vi bare nydt dagen og det gode vejr, fået luftet den nye klapvogn og gået nogle kilometer. Marvin er blevet ret så sej til at gå lidt længere afstande, hvilket han var virkelig dårlig til før vi kom herned. Bare en tur i den lokale Brugsen (100 meter) kunne udløse spørgsmålet: “Far? Må jeg ikke komme op på dine skuldre?”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *