Hvilken 2 meter haj? … Men hvad er nu det for en lille en?

Hvilken haj?

“WOW! Did you see it?! Did you see it?! … The shark!”

“WHAT!?!? Shark? Where?”

“The shark! The 2 metres long shark swimming towards you and then go down the channel?!”

“… No – I was looking at the leather jacket fish”

 

En lang snorkeltur, helt ud hvor revet ender

Har du set Find Nemo? Så husker du måske faren, der siger til Nemo: “Husk Nemo, du må aldrig svømme ud over revet!”

Dér var jeg idag. Altså lige på kanten af revet. Vi havde allieret os med en lokal, som ville tage os med ud på det helt store rev. Og helt derud hvor det ender. Der er en stor kanal hvor alle de store fisk svømmer ind når det bliver højvande. Dér skulle vi ud. Det var mommy-time på et helt nyt niveau.

Vi tog afsted med begge børnene, en af os skulle blive på stranden mens den anden tog ud. Og så skulle vi bytte. Jeg tog først ud. På med snorkelmasken, snorklen og svømmefødder. Vi svømmede afsted. Mig og den lokale gut.

 

 

På kanten af revet

Vi kom hurtigt ud til et vildt flot rev med de flotteste koraller jeg har set. Flot vand og farverige fisk. Efter en god svømmetur ankom vi til kanten af revet. Bogstavelig talt. Strømmen tog til og det var nødvendigt at “surfe” på korallerne (ved svømmefødder) for ikke at blive suget ud i kanalen. Det var svært at finde fodfæste. Dét i sig selv var en vild oplevelse. At stå der. Lige på kanten. På kanten til de store fisk og hvor der potentielt kunne være revhajer på op til 4 meter. Jeg kunne rigtig godt tænke mig bare at se en enkelt stor haj. Babyhajerne har vi set masser af inde på revet.

Jeg havde travlt med at holde balancen, så jeg ikke blev suget ud af strømmen. Og det var der samtalen øverst i indlægget pludselig fandt sted. Jeg skulle op og tjekke hvor min makker var, han var lige skråt bag mig.

 

 

“You really didn’t see the shark?!”

Jeg så vitterlig ikke hajen. Men den er (åbenbart) kommet svømmende lige mod mig ude i kanalen og så dykket ned lige foran mig. Ned i kanalen, fordi den ikke vil svømme ind på revet, men blot patruljerer rundt om revet. Sigtbarheden er nogle meter og min makker var bag mig. Han så den. Jeg ved ikke hvordan jeg kunne overse en 2 meter lang haj, men det gjorde jeg. Hej haj.

 

 

“Omg! I need a break!”

Vejen retur til land var der den vildeste strøm jeg nogensinde har oplevet. Jeg ser mig selv som en ret god svømmer, men jeg var udfordret. Det er ikke helt nyt for mig at svømme i havet, men det her kan ikke sammenlignes med Vesterhavet. Lige her kunne Vesterhavet gå hjem.

Jeg var udfordret. Strømmen var stræk og jeg følte ikke jeg rykkede mig en meter. Lige meget hvor meget de små ben plaskede der ud af med svømmefødder. Jeg kunne ikke bunde og de eneste steder man kunne holde pause var ved at stå korallerne. Fordi strømmen var så stærk var det meget svært at få placeret foden på korallerne. Samtidig betød et forsøg på at stå på en koral også, at der var pause i svømmeriet. Strømmen tog en. Det var hårdt og det er lang tid siden jeg har følt mig så presset.

Vi svømmede på tværs – langs stranden – men langt ude. På den måde skulle vi ikke kæmpe mod strømmen hele vejen ind, men kunne svømme ind ad og lade strømme tage os delvist med. Vi var nødt til at svømme et godt stykke væk, for strømmen ville tage os lige med ud i kanalen. Det var befriende da vi endelig nåede det punkt, hvor vi kunne gøre det.

Det blev til hygge-snorkeling istedet for “svøm alt hvad du kan”.

 

 

“Hey, we found Nemo!”

Og se så lige her, hvem vi fandt på vejen retur. Han hyggede sig i sit klovnefiskebo og det var skægt at spotte en “Nemo” og det er okay jeg ikke så en stor haj.

 

What a day!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *