Nu med dræn

Jeg bliver aldrig fan af at min lille dreng skal i narkose!

Marvin fik for små 14 dage siden lagt dræn.

Det har virkelig gjort en stor forskel. Han er slet ikke så ked af det mere om aftenen og sover også som inden for en times tid. Før drænene var det desværre ikke unormalt at han først sov efter 3 timer. Jeg har savnet noget mig-tid om aftenen, noget afkoblingstid. Det lader til jeg har fået den tilbage. Nu hvor mit studie er startet op, er det også bare så vigtigt, at jeg har muligheden for at læse om aftenen. Med en dreng der førhen ofte først sov kl 21-22, til trods for han var lagt kl 19, er det virkelig en befrielse at han nu sover hurtigere og ikke mindst, at han ikke er så ked af det hele tiden.

Gråd, gråd og lidt mere gråd – men hvad er “normalt”?

Han var ked af det når han skulle pusles, ked af det når vi ville have ham til at ligge lidt og putte om morgenen, ked af det når han skulle puttes, ja generelt ked af det hver eneste gang hans krop lå vandret. Vi har tit “fundet ham” siddende op i sin seng og sove. Enten siddende op af en bamse eller hængende op af sengeranden. Det hele giver mening nu, men det har taget meget lang tid før vi fandt ud af hvor påvirket han var.
For hvornår er det bare alderen? Jeg tænkte i lang tid: “Nå, han gider ikke ligge ned og blive skiftet, so what? Hvilket 1 årigt barn gider det?”.
Efterhånden som vi blev mere og mere obs på det, gav det mening: Marvin havde ondt i ørene. Rigtig ondt.
Det hele kulminerede på vores sommerferie og da vi kom hjem. Han nåede ikke mindre end 5 penicilinkure på omkring 3 måneder. Hans lille mave var helt ødelagt og jeg kunne ikke bære tanken om mere penicilin.
Hvorfor er der så meget symptombehandling? Hvorfor er systemet skruet sådan sammen, at man ikke forsøger at finde årssagen?
Da Marvin kom til ørelæge (vi havde RIGTIG svært ved at få en tid pga sommerferie, og at alt og alle ørelæger holdte ferie på samme tid), sagde han, at sådan som Marvins ører så ud, havde penicilin igen effekt. Jo måske kunne det dulme ham lidt, men det var ikke noget der gjorde tilstanden bedre. Fedt, min dreng har været dopet på penicilin uden nogen effekt, andet end ren symptombehandling. Øv hvor er jeg træt af det.
Det var egentlig ikke det indlægget skulle handle om. Det skulle handle om at Marvin endelig har fået sine dræn. Jeg kunne ikke klare tanken om at se ham sove ind i narkosen, så hans far tog med ham.
Jeg var i skole, men kunne slet ikke koncentrere mig, så endte med at tage hjem til den lille basse og se tegnefilm med ham resten af dagen <3

6 kommentarer til “Nu med dræn”

 1. Puha stakkels Marvin og også stakkels jer! Godt, at årsagen endelig blev fundet og at i nu kan få jer noget alene tid om aften 🙂
  Jeg har set børn komme under narkose på tv og det er ikke noget jeg selv håber på, at jeg nogensinde skal opleve, for det ser bare ikke rart ud! :'(

 2. Jeg har selv en dreng der fik lagt dræn i ørerne i en alder af 1,5 år og det var en markant forskel – både på pylrertiden aften/nat og på sproget. Det har virkeligt fungeret godt for vores søn og vi er så glade (og drænene sidder stadig i). Jeg var selv med til narkosen og det er da ikke rart når man må tvinge et barn, men for mig var det ikke så meget værrer end vacciner.
  Dejligt at Marvin har det bedre og kan få en bedre søvn 🙂

  1. Dejligt at høre fra en med erfaring. Jeg er slet ikke i tvivl om nu, at dræn var det rigtige for Marvin. Men indtil han fik dem i, var jeg meget i tvivl – fordi det var en “ukendt” faktor, noget vi aldrig havde prøvet.
   Hvis han skal have nye i når de her falder ud, så tror jeg det bliver farmand der kommer med igen 😉
   Du er sej! Lidt sejere end mig på det punkt, hehe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *