Den bedste jordbærtærte – sikke en sommerdag

… Og sådan en skøn dag var lig med overskud for mig.

Dagen startede med en tur til Hvidovre Hospital hvor baby M skulle have scannet sine hofter. Han er disponeret for hofteskred – men scanningen viste at alt var fint. Yay!
På vejen hjem måtte vi lige forbi Brugsen og købe en kæmpe kasse med jordbær, 2 kg faktisk. Men kan man stå for dette syn på en skøn dag?

SuperBrugsen deler i denne uge små Haribo slikposer ud til børnene, så sørme om baby M ikke også fik sådan en (læs: Moderen rå-guffede den i én mundfuld så snart vi kom ud).

Da vi kom hjem sov baby M rigtig godt, så jeg gik straks i køkkenet. Jeg startede med at lave en creme til min jordbærtærte, som straks kom i en glasskål, drysset med sukker for ikke at trække skind og så på køl.

 

Jeg er virkelig en sucker for kagecreme og stod den til mig så havde jeg sat mig foran fjerneren med min skål kagecreme og en ske. Men ak nej, der var kun 4 dl mælk i køleskabet og jeg gad ikke hente mere for at lave endnu mere kagecreme.
Derefter fik jeg lavet dejen og stillet den i køleskabet, mens jeg lige tog opvasken.
“De kloge” der har lavet opskriften insisterer på at man skal rulle dejen ud og så putte den i et smurt tærtefad – men det er fandmer ikke smart, dejen bliver ustyrlig så snart man rører den, fordi varmen fra fingrene blødgører smørret (Og så er det altså lige meget om dejen har stået nok så mange timer på køl). I stedet for at bøvle med at rulle dejen ud, så tager jeg en klump og maser ud i tærtefadet. Det fungerer fremragende. Og hey, når musikken først spiller, så er der altså ikke nogen der kan se om dejen er rullet eller mast ud i fadet.
Der var rigeligt med dej så jeg lavede lige to små hjerter til min højgravide veninde og hendes bedre halvdel – i kan tro de blev glade!

Jeg fik sat mine tærter i ovnen og nu kommer det punkt i tærten der kræver man er mest obs. De må ikke få for meget og der skal chokolade på forholdsvis hurtigt efter de er kommet ud af ovnen.
Og der havde jeg lige lukket for ovnen… Og hvad sker der så… Baby M vågner fra sin 3 timers lur!

Muli-tasking-mom beslutter sig for en hurtig skiftning, en mini-amning og så baby M i strækviklen så jeg lige kan få ordnet det med chokoladen lynhurtigt.
Baby M er dog ikke enig med sin mor. Han præsterer projektil-gylpning ud over sin mor og sig selv. Da han bliver skiftet tisser han på sit nye sæt tøj og sørme om han ikke også tisser på sæt nr. 2.
Marvin bliver placeret i viklen og jeg tænker han nok bliver utilfreds – men nej, han snorkede videre (til min meget store overraskelse).

 

Jeg får tærterne ud og puttet chokolade på alt imens han bobler i strækviklen…
… Og Marvin sov stadig… Så kunne vi jo passende ordne de 2 kg jordbær… Eller jeg kunne se hvor langt jeg kunne nå hvert fald.
Jeg nåede alle jordbærrene igennem mens han bare snorkede derud af. Jordbærskålen i ser på billedet ovenover synes jeg er så fantastisk. En plastikskål med jordbærprint – det må da være indbegrebet af en jordbærskål? Lækkert ser det hvert fald ud.
Nu syntes Marvin det var på tide at sige hej til sin mor og vi hyggede den næste 1 1/2 – 2 timer hvorefter han kom i viklen igen og jeg fik lavet kagerne færdige.
Det færdige resultat:

 

… Og en glad og veludhvilet baby M….

 

Den hæklede elefant i baggrunden er den jeg tidligere har blogget om HER. Den er nu herlig!
Hvad har i andre brugt denne herlige dag på?

Opskrift på jordbærtærte

Bund
  • 125 gram smør (ikke margarine), jeg bruger Lurpak
  • 100 gram flormelis
  • 200 gram hvedemel
  • 1 æg
  • 100 gram mørk chokolade

 

Creme
  • 2 æggeblommer
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 2 teskefuld maizena
  • 2 deciliter mælk
  • 1 teskefuld vaniliesukker
Obs! Jeg laver som min. dobbeltportion af cremen.
 
Fremgangsmåde
 
Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i og saml dejen med ægget.
Læg dejen på køl i 15 minutter (evt. imens du laver cremen)
Tilbered cremen: Rør æggeblommer, sukker, maizena og 1 deciliter mælk sammen i en gryde og tænd for varmen. Tilsæt resten af mælken og bring cremen i kog i 1-2 minutter under konstant omrøring. Tag herefter cremen af varmen og tilsæt vaniliesukker.
Afkøl cremen.
Fordel dejen i et smurt tærtefad. Prik huller i med en gaffel og bag den ved 175 grader (ikke varmluft) i 20 minutter, eller til den er lysebrun. Pas på den ikke får for meget.
Put chokoladen på kagebunden i nogle små stykker og lad dem smelte mens chokoladen fordeles over hele bunden.
Stil kagen til afkøling og fordel  herefter cremen på den størknede chokolade.
Ordn jordbærrene og halvér dem – de fordeles herefter oven på cremen.
Bon appetit!
Kagecremen kan også bruges i en lækker lagkage.

4 kommentarer til “Den bedste jordbærtærte – sikke en sommerdag”

  1. Mums ser godt ud – jeg tror også snart, at jeg skal lave en rigtig jordbærtærte og ikke kun cupcakes 🙂 Hælder du nogensinde ribsgele udover?Ps. Jeg trykker også altid dejen ud i formen og det funger – det med at rulle dejen ud er stærkt overvurderet 😉

    1. Jeg har aldrig prøvet det med ribsgeleen. Det må jeg prøve. Det kunne være rart hvis jordbærrene kunne holde sig friske lidt længere.
      Skal det varmes op først eller?
      Udrulning af dej er SÅ overvurderet 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *