Små og store nørder – Questacon

Marvin er, som de fleste andre børn, mega nysgerrig og både nysgerrig og ivrig for at lære nye spændende ting. Med en far der er forsker er Marvin og Jonas en vaske ægte lille nørd og store nørd på tur.

Questacon dad son Canberra

I Canberra ligger Questacon – det nationale videnskabs- og teknologicenter. Det minder på mange punkter meget om Experimentariet, som vi kender fra København. Det var mega fedt for både børn og voksne.

Questacon family canberra tour
Der observeres tøris der kommer i vand, spillet fodbold med udfordringer og Dexter observerer former og farver.

Questacon – for hele familien

Vi har været en tur på Questacon og det var en fornøjelse for os alle. Vi fik slet ikke set og oplevet det hele og vi overvejer meget om vi simpelthen skal købe os et årskort dertil. Så har jeg mulighed for at tage derhen med drengene i hverdagen og vi kan få brugt et par timer på at lære og opleve nye ting.
Det fede ved et årskort er lige præcis at man ikke behøver se det hele på én dag. Det er hvert fald den taktik vi kører med Zoo i København, hvor vi normalt også har årskort til.

Question family canberra
Der spilles luftspil med badebolde og vi ser hvordan en tornado biiver til.

På Questacon kan der observeres, lyttes og ikke mindst afprøves en masse spændende ting. Og med en far der er forsker, falder æblet altså ikke langt fra stammen. Det var et hit.
Marvin var opslugt af alle de mange ting og i skulle nogengange lige holde tungen i munden for at følge med i hvor han var henne af. Her kan jeg godt mærke den der detalje med, at han ikke snakker engelsk, ikke er super fed. Han lærer dog langsomt sproget og er begyndt at snakke lidt ”danglish” ind imellem. Han kan nogle enkelte ord og jeg tror han forstår langt mere end vi vokse går rundt og tror.

Gratis billetter, ja tak. Måske vi skal få os et årskort?

Vi havde været så heldig at få nogle gratis billetter fra familien vi lejer os ind hos. Det var så skønt og en god måde lige at afprøve det på inden vi evt. køber årskort.

Questacon family
Der eksperimenteres med former, farver og hvordan tingene mon lige hænger sammen. Tjae, og Dexter, han er bare glad.

Hvis man er fan af Experimentariet i København, og kommer på de her kanter, så kan Questacon varmt anbefales fra 5 år og op.

Dexter fik selvfølgelig ikke det vilde ud af det, men det gør han jo bare generelt ikke med den alder han har nu. Et kæmpe plus på Questacon var dog, at det var virkelig nemt at komme rundt med klapvogn enten via ramper eller elevatorer.

Har i årskort til nogen steder? Hvis ja, hvor?

Én kommentar til “Små og store nørder – Questacon”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *