Top 10 ønsker til 1-års fødselsdag

Om én måned fylder Dexter 1 år.
E E T  Å R ! Men hvad skal man ønske sig når man fylder 1 år?
Det er ret vildt der er gået et helt år lige om lidt. Hvert fald når man er Dexters mor.

Jeg har samlet 10 ting som Dexter ønsker sig til sin første fødselsdag. Vi har ikke specielt meget plads herhjemme og drengene deler værelset. Derudover har vi nogle ting liggende fra Marvin. Dexters ønskeseddel er derfor også væsentlig anderledes end da Marvin blev 1 år.

Ønskelisten:

1.  Globber Comfort løbehjul kan dx købes hos SkatePro. (799 kr.)

Dexter har brugt en del tid i diverse skateparker, for Marvin elsker at køre på løbehjul. Så selvfølgelig skal Dexter også ønske sig sådan et. Globber EVO Comfort er et løbehjul der kan vokse med barnet. Det kan bruges fra 1 – 6 år ca. Man starter med at bruge løbehjulet med et sæde og fodstøtter hvor barnet kan sidde ned, med fødderne på fodstøtterne. Herefter fjernes fodstøtterne. Sædet kan desuden indstilles i 3 højder. Når barnet er 2-3 år (alt efter motoriske skills) fjernes sædet og så bruges løbehjulet helt normalt. Højden på styret kan indstilles i 4 højder.
Der findes også modellen 5-in-1, men efter hvad jeg kan se, er sædet på EVO comfort-modellen væsentlig bredere og jeg forestiller mig Dexter vil sidde bedre på den.

2.  Miffy first light lampe kan fx købes hos Ottendal. (559 kr.)

Den fine Miffy lampe er lavet i silikone og lades op via et USB-stik. Man kan indstille lysstyrken og så kan lampen tages med i seng – uden ledning. Det er smart. Marvin har en Barbapapa lampe efter samme princip, som han er rigtig glad for. Dexter skal selvfølgelig have sin egen lampe, da han pt. låner Marvins. Så Miffy First Light lampen står højt på ønskesedlen.

3. Silkejuniordyne. Kan fx købes hos Coop (500 kr./medlemstilbud 449 kr.)

Dexter er begyndt at sove i sin egen seng og jeg tror snart det er tid til at skifte til juniordyne. Jeg har hørt meget godt om silkedyner, derfor er det sådan en der står på ønskesedlen. Marvin har en juniordyne med uld og det var simpelthen så bøvlet da den skulle vaskes i forbindelse med en omgang opkast. Så uld skal det hvert fald ikke være. Marvin har altid foretrukket sin babydyne og har kun brugt juniordynen i fodenden af sengen. Om det var fordi den er uld, skal jeg ikke kunne sige. Jeg satser på Dexter godt gider bruge den 😉

4. Træklodser fra Uncle Goose med det danske alfabet. Kan fx købes os Lirumlarumleg (359 kr.)

Træklodserne fra Uncle Goose er en klassiker. Og der er simpelthen så fine. De er fremstillet fra bæredygtigt skovbrug, med fine farver og motiver af dyr, tal og det danske alfabet. Jeg forestiller mig at det er noget han kan bruge i mange år og som Marvin også kan låne til at stave ord med. Win/win.

5. Grimms regnbue. Kan fx købes hos Økofamilien (239 kr.)

Regnbuen fra Grimm er super fin. Den kan både bruges som en slags stabletårn, men jeg forestiller mig også den kan danne broer og tunneller til en masse billeg når Dexter bliver større. Oveni hatten er det kemifri legetøj.

6. Luftballoner fra Woodsup (299 kr.)

Luftballonerne fra WoodsUp ville pynte så fint over Dexter seng på væggen med det bjergvægmaleriet.

7. Muslin juniorsengetøj fra Konges Sløjd, farve: Dust Oat. Kan fx købes hos Konges Sløjd (499 kr.)

Vi er vilde med stofbleerne fra Konges Sløjd herhjemme. De er  lækre bløde og nu har de dælme dylme lavet sengetøj i stofble-stoffet. Jeg er vild med det. Så vild med det, at jeg også ønsker mig det i voksenstørrelse til mig selv.
Jeg kan lige se det for mig; Dexter liggende, sovende sødt i super blødt sengetøj. Måske han så kan sove bedre (længere) end han gør nu?

8. Rubens barn dukke Adam. Kan fx købes hos Coop (299 kr.)

Rubens barn dukkerne er lavet anatomisk korrekt, så en lille dreng (eller pige) også har mulighed for at få en drengedukke. Jeg kan lige se for mig at Dexter går tur med sin dukke i sin gåvogn.

9. Mini tumletop. Kan fx købes hos Legeakademiet (349 kr.)

Nu går der lidt fysioterapeut-mor i den, men tumletoppen er genial til stimulering af vestibulærsansen, som spiller rigtig meget ind i hvordan vi er i stand til at bevæge os rundt (og holde balancen). Jeg huske selv, at vi havde sådan en i min børnehave og den var bare mega sjov at dreje rundt i.
Den fås også i en udgave til de større børn her.

10. Ubådsbadelegetøj fra O-ball. Kan fx købes hos Barnets Verden (99 kr.)

Ubåden kan trækkes op så den kan sejle i vandet. Det er da ret sejt, ikke?

 

Smid gerne en kommentar med forslag til ønsker eller erfaringer med hvad der  hitter når man er 1 år.

Havde vi ikke haft en god stak bObles på børneværelset, havde der helt sikkert også stået det på ønskesedlen. Og, havde vi pladsen, ville der nok også være flyttet et IKEA-køkken ind.

Savner du inspiration til ønsker til en 6-års fødselsdag, kan du se Marvins top-10 ønskeseddel lige HER.

3 kommentarer til “Top 10 ønsker til 1-års fødselsdag”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *