Er dit barn aktiv 60 minutter om dagen? #MILLIONHOURSOFJOY udfordringen

Reklame.

60 minutter. 1 minut x 60. Treds. Seks nul. 60 sekunder x 60 minutter. 3.600 sekunder. 1 time.

Fysisk aktivitet. Ordene der for nogle har en “yay”-effekt og for andre en “himlen med øjnene”-effekt. Ligemeget hvordan vi reagerer på ordene ændrer det ikke på vigtigheden af det: Fysisk aktivitet.

Jeg blev selv rigtig overrasket da jeg læste, at det i konsensusrapporten “The Danish Report Card on Physical Activity for Children and Youth” bliver vurderet, at op mod 60% af alle børn unge i skolealderen ikke når målet om 60 minutters fysisk aktivitet om dagen. Det er over halvdelen af generationen. Sundhedsstyrelsen og WHO anbefaler at alle børn er fysisk aktive i 60 minutter hver dag. Med fysisk aktiv menes, at barnet får pulsen op og bliver forpustet. Selvfølgelig tæller lettere motion også, men en moderat intensitet giver bare mere på “bundlinjen” i kroppens aktivitetsregnskab.

Reima har lavet en ny kampagne, en udfordring til dig og din familie, der hedder #millionhoursofjoy. Kort og godt handler det om at vi skal have gang i noget fysisk aktivitet hos vores børn (og også os selv for den sags skyld). Kampagnen kører på tværs af landegrænser og hele 15 lande deltager. Vi skal da slå de andre, ikke?

 

Jeg vil gerne udfordre dig og din familie! Du kan vinde en tur til Finland samt ugentlige præmier fra Reima.

Med en uddannelse som fysioterapeut er jeg simpelthen nødt til at støtte op om den her kampagne.
Én times fysisk aktivitet om dagen burde kunne blive en del af alle børns hverdag.

Gå ind på #millionhoursofjoy – challenge og registrer dit barns fysiske aktivitet for den foregående uge. Sammen når vi én million timer. Udfordringen løber frem til 31. december 2017 – så der er god med tid til at deltage. Jeg vil i forbindelse med min nye række indlæg FYS-FREDAG komme med fif til hvordan vi får mere fysisk aktivitet ind i hverdagen og på Instagram kan du også løbende følge med i vores hverdag hvor fx løbehjulet har fået en stor plads. Men jeg vil også rigtig gerne høre hvad i som familie gør for at få mere fysisk aktivitet i hverdagen? Gør du dig tanker som forældre om hvilke vaner du giver dit barn og hvordan kommer det til udtryk i praksis? Går dit barn til en sport, laver i bestemte ting sammen som familie, er jeres fysiske aktivitet en del af et skema eller noget”man bare gør”? Jeg synes det er vildt spændende at høre og læse hvordan alle andre gør, så kom endelig med input.

scooter

Anyways. Tilbage til udfordringen: I har mulighed for at vinde en tur til Finland hvor i skal deltage i Ruka Reima Kidventure- eventen i marts 2018. Ret lækkert, ikke? Nu har jeg selv finske rødder og jeg ville elske at opleve Finland og ikke mindst vise Marvin det land hans oldemor kom fra.

Institutuioner, foreninger, klubber og lignende kan også deltage!
Hvis dine børn institution, forening, klub eller lignende kunne tænke sig at deltage i konkurrencen om sportudstyr til en værdi af 1.000€  er det muligt at deltage som hold lige her: #millionhoursofjoy – challenge som hold

(Produktpræmierne vil blive udtrukket hver uge og hovedpræmien, turen til Ruka, udtrækkes i januar 2018. Desuden belønner Reima én deltagende gruppe fra hvert land med en donation af sportsudstyr til en værdi af 1.000 euro).

Del gerne billeder på instagram med tagget #millionhoursofjoy og #reimakidventure. Her kan du også finde inspiration fra en masse andre.

 

Hvad kræver det af dig?

Du skal notere dit barns fysiske aktivitet i løbet af ugen og indtaste det på #millionhoursofjoy – challengeHer kan du også læse mere om hele udfordringen.
Derudover kunne der være mega fedt hvis du kender en du vil udfordre, så stiger motivationen virkelig.

Vi er klar (og igang) – er i klar? 

pinnacle

 

Lad os komme igang!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *