Australienstatus #1 -Godkendelsesprocessen af visa og fondssøgning

Godkendelsesprocessen med visa til hele familien og fondssøgning

Vi er igang med en længere godkendelsesproces til at rejse Down Under fra midten af august og indtil januar 2018. Visaprocessen til Australien er ret omfattende og der er helt vildt mange dokumenter der skal være styr på.

Hvis alt går efter planen – og selvfølgelig gør det det (!) – er vi klar til afrejse omkring 15. august. Jonas er optaget ved et universitet i Canberra som en del af sin PhD og han skal derfor arbejde nogle måneder dernede, mens jeg går hjemme (som i hjemme i Canberra) med Marvin og Dexter.

Det er ikke gratis at flytte udenlands for en periode og forud for hele visaprocessen lige nu, har – og er – vi igang med at søge en masse legater fra forskellige fonde. Fondssøgning er en jungle! Virkelig. Der findes SÅ mange forskellige legater der kan søges hos forskellige fonde og alle sammen har forskellige krav man skal leve op til for at søge dem. Inden Jonas blev optaget på det australske universitet havde vi aldrig søgt et legat før og derfor heller ikke nogen som helst anelse om hvordan vi egentlig skulle gribe det an. Vi har valgt at bruge et professionelt firma til at guide os og på baggrund af Jonas’ oplysninger i form af uddannelse, familieforhold, interesser, steder han har boet og ja, alt muligt forskelligt har Søren fra fundraising.how udarbejdet en liste med over 40 forskellige legater der er relevante for Jonas at søge. Gennem fundraising.how er vi også blevet guidet til hvordan sådan en ansøgning kan bygges op og fået vejledning gennem et Skype-møde. Jeg kender Søren tilbage fra min studietid på fysioterapeutuddannelse. Vi skrev nemlig eksamensopgave sammen på modul 5, så da vores behov for fondshjælp opstod var jeg altså ikke i tvivl om at han skulle hjælpe ham. Jeg stoler nemlig helt 100 %  på Søren og ville egentlig også gerne støtte ham som iværksætter, for hans virksomhedsidé er eddermame god! Der er altså ikke noget sponsoreret her, men jeg ved også godt at Jonas og jeg ikke er de eneste der sidder i legatsøgningsjunglen og her er et hvert fif altså guld værd – bogstavelig talt.

Vi har ikke legater nok endnu til hele vores ophold, men vi er nået et stykke – hvert fald så langt at vi tør sige at vi saftsuseme skal afsted nu. Da vi nåede til den erkendelse, og det punkt hvor det rent faktisk blev realistisk, så startede hele benarbejdet med visasøgningen.

Til ansøgning om visa har vi selvfølgelig skulle bruge vores pas. Det krævede at vi for det første blev enige om Dexters fulde navn, for han skulle altså navngives så vi kunne få lavet pas til ham. Derudover har jeg fået lavet nyt pas, da mit gamle pas var med mit gamle efternavn. Nu stemmer mit nye pas (og navn i passet) med alle andre papirer jeg har = mindre papirarbejde.
Derudover har vi skulle bruge vores vielsesattest på engelsk og alle vores dåbs/navneattester på engelsk. Vores egne dåbs-/navneattester kan sendes med posten, mens Marvins og Dexters skulle hentes personligt på sognets kirkekontor.
Sidst men ikke mindst har Australien for 2 måneder siden ændret deres visatyper, det har gjort det lidt mere kringlet. Der er nemlig rigtig mange der nogenlunde ved hvordan det plejede at være. Men nu er det jo ikke som det plejer og der er ikke mange der lige ved hvordan de nye visatyper helt hænger sammen. Det betød også at den visatype Jonas var blevet anbefalet er blevet lavet lidt om siden han fik den anbefalet.
Den visatype vi er ved at søge (Visatype 407 – Training Visa) kræver at arbejdspladsen nominerer medarbejderen til at kunne søge visaet. Der er 8 timers tidsforskel mellem København og Canberra. Behøver jeg sige en mailkorrespondance frem og tilbage kan tage meget lang tid når den ene nærmest går hjem fra arbejde, når den anden står op, og den anden sover når den ene er på arbejde?

Anyways, vi er igang med processen og håber vi snart kan få en godkendelse. Lige pt. er vi strandet ved spørgsmålet: “Has any applicant ever undergone any military/paramilitary training, been trained in weapons/explosives or in the manufacture of chemical/biological products”.
Jonas har en kandidat i biokemi, mon det udløser et “ja” til denne og har det betydning for godkendelsesprocessen?

Vi glæder os og er spændte – mon ikke det lykkes?

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

8 Replies to “Australienstatus #1 -Godkendelsesprocessen af visa og fondssøgning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *