Australienstatus #2 – Den økonomiske tunge på vægtskålen, vi skal afsted!

I dag skåler vi og er taknemmelige. Taknemmelige for at der er virksomheder der vil støtte mandens projekt og støtte han kan komme afsted med os. For kunne vi ikke alle komme afsted, ville han heller ikke kunne komme afsted og arbejde på et nyt aspekt til sin PhD. Vi ville ikke kunne undvære ham i op til 4 måneder og slet ikke med den distance.

I dag har jeg fået blomster; de fineste roser. Det burde være omvendt.
Manden har i dag fået et stort legat fra Lundbeckfonden. Det er en kæmpe anerkendelse og det er noget der giver et ekstra smil på læben og men også lige følelsen af at rette ryggen og bare være stolt; Stolt af ham og stolt af de muligheder han har skabt for både sig selv og for os, hans familie.
Vi er uden tvivl meget taknemmelige for alle de fonde der har tildelt os legater. Sandheden er, at uden dem ville vi ikke kunne komme afsted. Alle håndsrækninger tæller. Store som små. Men anerkendelsen i at lige præcis Lundbeckfonden (der jo er totalt forskningsbaseret) vil støtte hans projekt er stor.

Det er dyrt at komme afsted og bo i et andet land samtidig med at vi også har udgifter herhjemme. Jeg er på barsel på SU, og selvom jeg er taknemmelig for at kunne tage en uddannelse (og barsel) uden brugerbetaling, så ændrer det ikke på at i lige præcis vores rejsebudget er det ikke min SU der virkelig gør den store forskel. Den hjælper med at dække udgifter herhjemme, men den hjælper ikke med at dække udgifter i Australien. Vi har samlet søgt om bidrag til et 6 cifret-beløb (1xx.xxx kr.) som en del af vores budget – vel at mærke til de 3 måneder Jonas skal arbejde. Feriedelen er selvfølgelig for egen regning (hvis nogen skulle være i tvivl om det). Man behøver ikke være den store matematiker for at regne ud, at vi højst sandsynligt ikke har 100.000 kr. stående på opsparingen og  at vi ikke bare lige har muligheden for at spare det op her og nu heller. Det tror jeg de færreste kan i løbet af et par måneder.

Status i fondssøgningen er at lige præcis i dag er den dag vi kan markere som dagen hvor vores helt basis udgifter er dækket ind. I dag har vi penge til at dække udgifterne til visa, flybilletter, øvrig transport samt kost og logi for de 3 måneder han skal arbejde på universitet dernede. Det er kæmpe stort! Firkantet sagt, mangler vi stadig et beløb der er søgt til i forhold til børnepasning så jeg har mulighed for at få lidt assistance i de tre måneder – og så er der også risikoen for uforudsete udgifter. Det budget vi har er jo et udkast og af gode grunde er der nogle faktorer vi herhjemme fra Danmark ikke kan have overblikket over. Primært er det hvor vi skal bo og udgifterne både til huslejen men også hvor meget transport der er. Vi kan ikke finde et hus/lejlighed før vi har vores visa – og de visa er ikke godkendt endnu. Det er bare én af de løse ender der er.

Vi venter i spænding på visagodkendelsen.
I dag må i gerne skåle med os, det er nemlig en stor dag og vi er et skridt tættere på vores store drøm både arbejdsmæssigt og familieoplevelsesmæssigt.

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

9 Replies to “Australienstatus #2 – Den økonomiske tunge på vægtskålen, vi skal afsted!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *