Australienstatus #3 – Udgifter i to lande

Det kommer hurtigt til at lyde meget eksotisk, frigørende og “follow your dreams”-agtigt når man skal på en længere rejse i længere tid. Det er det jo i og for sig også, men der er stadig en pokkers masse udgifter. Bare fordi man rejser til et andet land, forsvinder ens udgifter herhjemme jo ikke. I en periode vil der, meget firkantet sagt, være dobbeltudgifter og netop det er også grunden til at vi jo aldrig nogensinde vil have råd til at rejse hvis ikke vi havde været så priviligerede at nogle fonde har valgt at ville tildele Jonas penge som en del af hans PhD-projekt. Den tid vi selv skal opleve lidt af Australien selv, er selvfølgelig noget vi selv betaler, ergo; en udgift mere – og fair nok.

Selvom vi har søgt en masse fonde med kyndig vejledning fra Fundraising.how, så er vi interesseret i at minimere vores udgifter i Danmark mest muligt.

Vores plan er at være væk i 4,5 måned, forudsat at vores visa bliver godkendt (vi venter stadig meget spændt på svar. Vi har søgt visa fra 1. august 2017). Der er ingen garanti for at vi har svar inden 1. august og derfor skal vi også begynde at finde ud af hvad vi gør hvis vi ikke har svar inden 1. august og ikke mindst hvis vi rent faktisk skulle få et afslag. Får vi afslag kan vi nemlig ikke komme afsted. Vi kan ikke nå at søge nye visa og komme afsted inden min barsel slutter og jeg skal til eksaminer. Bum. Har jeg tudet snot i stænger over det scenarie? Ja. Og sandheden er bare at jeg ikke har en s*** at skulle sige og jeg kan intet  gøre for om vi får visa eller ej, om det kommer “til tiden” og om vi så kan komme afsted.

Det er ekstremt mange hvad nu hvis-scenarier og det fylder ret meget.

Når man har et børnehavebarn som vi har, har man mulighed for at søge orlov fra børnehaven hvis barnet skal være væk mere end 3 måneder og børnehaven godkender det. Det er altså op til den enkelte børnehave om det kan lade sig gøre. Vi har snakket med Marvins børnehave for lang tid siden og har heldigvis en aftale om at Marvin kan få orlov fra børnehaven, hvilket økonomisk betyder, at vi ikke skal betale for hans plads mens vi er væk. Det er altså en fast udgift på ca. 3.000 kr. om måneden vi kan spare der mens vi er væk. En ret god besparelse. Når vi kommer hjem er Marvin, efter reglerne, garanteret at han kan komme tilbage til samme børnehave. Dog er man som udgangspunkt ikke garanteret en plads på samme stue, men det kan man muligvis lave en individuel aftale om. Det har vi hvert fald fået på baggrund af, at Marvin skal starte i skole (SFO) et par måneder efter vi er kommet hjem.

Et andet sted der kan spares på de faste udgifter er boligafgift. Vi bor i en andelslejlighed hvor der er særlige regler for fremleje. Det afhænger altså helt af hvad man bor i, hvordan og hvorledes den del hænger sammen. Man behøver ikke være den store matematiker for at regne ud, at der også er en del at spare. Vi kan spare vores boligafgift + forbrug. Det er nemlig det beløb vi må fremleje for. Vi må ikke lægge prisen for vores boliglån oveni, så det er ikke rent plus på kontoen. Vores lejlighed er altså stadig en udgift mens vi er væk, men ikke så stor som den kunne være. (Jeg vil gerne frabede mig at nogen kontakter mig vedr. fremleje. Lejligheden er afsat mens vi er væk).

Andre udgifter der ikke forsvinder mens vi er væk er udgifter som forsikringer, sygesikring Danmark, boliglån, fagforeningskontingent, A-kassekontingent og telefoner.
Har du forslag til yderligere udgiftsminimering, så skriv dem gerne i en kommentar herunder.

Du kan læse mere om planlægningen af vores Australientur her:
Australienstatus #1 – Godkendelsesprocessen med visa til hele familien og fondssøgning
Australienstatus #2 – Den økonomiske tunge på vægtskålen, vi skal afsted!

Har du spørgsmål til vores tur, er du også velkommen til at skrive dem i en kommentar.

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

13 Replies to “Australienstatus #3 – Udgifter i to lande”

 1. Husk at fagforeningskontigent kan blive sat meget ned når du er på barselsdagpenge.
  De fleste banker tilbyder at man kan sætte lån på pause i en kortere periode. I vores bank optil 12 mdr. Der kommer rente på men afdrag, så man forlænger sit lån lidt. Det koster os ikke andet ens de renter der løber på mens der er pause.
  Fedt at I har fået lejet lejlighed ud. Det gjorde vi også de 6 mdr vi var afsted

  1. Jeg er på SU, så jeg betaler ikke for fagforening i forvejen. Men det gør Jonas self. Det skal vi lige have undersøgt i forhold til når han holder barsel lidt spredt. Tak for fif!
   Og det kunne da være vi lige skulle overveje det afdragsfrie mens vi er væk. Så længe det ikke koster at ændre det, for så kan det vidst ikke rigtigt betale sig.

 2. Kan man pause udgifter til tv internet osv eller lave aftale med nye lejer om at vedkomne betaler, en del? Det hele?

  1. Ja, lejer betaler for det tv og internet der er. For vi har stadig adresse her mens vi er væk, så det skal ikke opsiges. Men lejer betaler for det, det bliver skrevet i lejekontrakten. Vi har kun den mindste TV-pakke og så rigtig billigt fiber-internet, så lejer kan ikke gøre det billigere selv.

 3. Vi står selv og skal ud at rejse 3 måneder over vinteren og vi går jo selvfølgelig med de samme tanker og overvejelser som jer.
  Hvis I har bil (?), så sparer i vel også den post?
  Her giver vi hinanden lommepenge hver måned, de forsvinder også når vi skal afsted.
  Så har vi orlov fra institution som jer.
  Vi tænker også at madposten bliver mindre mens vi rejser rundt i asien, men det gælder vidst ikke rejser til Australien.
  Til genæld blev vores rejseforsikring noget dyrere? Vi ringede ind og forhørte os og da det drejer sig om en længere rejse, så skulle der noget andet forsikring ind over, på trods af vi i forvejen var forsikret for at rejse ud i verden (Ved ikke om I har undersøgt det?)
  Nå, men jeg havde vidst ikke de mest sindsoprivende besparelse at tilføje. Men skal nok gå i tænkeboks 🙂

  1. Giv gerne lyd hvis du kommer på andet. Vildt fedt at læse dine tanker om det!
   Vi har ikke bil, men vi sparer jo self. udgifter til offentlig transport og det er da hvert fald et par hundrede kroner om måneden. Rejseforsikringen skulle der være styr på, men jeg må hellere lige få dobbelttjekket når nu du skriver sådan. Vores udgifter til mad bliver nok på niveau med herhjemme; nogle ting er dyrere og andre er lidt billigere – er hvad google har fortalt mig.
   Jeg glæder mig til at følge med i jeres rejse 😀

 4. Man kan også sætte sit danske nr. I bero, så man betaler omkring 30 kr. Månedligt, istedet for sit reelle abbonement:)

  1. Det skal vi også have undersøgt. Med 3 (som vi har) kan vi godt bruge vores telefoner 30 dage i Australien, og det kunne være meget rart med det der overlap, så man i det mindste har noget der virker lige når man kommer derned og tid til at finde ud af hvilken operatør der dækker bedst hvor vi skal være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *