Cirkuskage #1: Det der med fondant…

^^Ja, det er noget jeg havde tænkt på at kaste mig ud i, sådan for alvor, til Marvins 1 års fødselsdag.
Der skal en forhåbentlig fin cirkuskage på bordet.

Man kan ikke ligefrem sige jeg har den vilde erfaring med fondant, men man skal vel starte et sted?
Jeg har til vores fødselsdagsbuffet lavet cupcakes med fondantpynt og da Jonas fyldte 25 år fik han en kage der var fondantovertrukket med Homer tegnet i chokolade.
Og det er så min erfaring 😉

Jeg er ude i at jeg gerne vil lave en kage med chokoladebunde med tobleronecreme og noget bærmousse af en art.
Er der nogen af jer herinde i blogland der kan anbefale en opskrift til chokoladebundene?

I forhold til fondanten, modtager jeg meget gerne fif til hvordan man fx nemmest håndterer at rulle det ud, hvad der kan anbefales at smøre kagen op med, hvor tykt et lag, om der er fif til at holde styr på fondanten når man laver figurer og den begynder at blive klisteret/blød – ja alt i den boldgade.

Hvis der er nogle af jer bloggere der evt har lavet nogle diy eller flotte kager, så smid gerne et link i en kommentar 🙂

Rigtig god søndag!

… Husk også min give away i forbindelse med Marvins fødselsdag – du kan vinde et fødselsdagstog fra Blå Elefant – se give away’en HER 

4 Replies to “Cirkuskage #1: Det der med fondant…”

  1. Jeg kan jo bestemt anbefale chokolade mudcaken.. den er god og den kan laves flere dage i forvejen og så kan de deles i 3 bunde.
    Mudcakens opskrift kan du finde på http://www.kagekonen.com/2007/05/30/mud-cake/

    På min blog kan du finde opskifter på både tobleronecreme, hindbærmousse, jordbærmousse og andre mousse.. Hindbær er godt når det er sammen med chokoladekage og chokolademousse.. der skal noget syrligt til det søde.. :o)

    Når kagen skal lægges sammen, beklæder jeg bageformen med husholdningsfilm, og så lægger jeg kagen sammen i formen. dvs. at den bund jeg ligger ned i formen først, det bliver toppen.

    Når hele kagen er kommet i formen, lukker jeg til med husholdningsfilm og så sætter jeg den i køleskabet så moussen får lov at sætte sig.. jeg lader den gerne stå en 3-4 timer.
    Når kagen tages ud, vender jeg den over på fadet.

    jeg smørrer normalt op i en frosting.
    100 g smør
    250 g flormelis
    40 ml mælk
    50 g smeltet hvid chokolade.

    jeg pisker smør og flormelis, derefter tilsættes mælken og tilsidst tilsættes den smeltede chokolade. Pisk det godt så det bliver luftigt.. og så kan det bruges med det samme.

    Det er vigtigt at du får smurt kagen godt på siderne, så du får lukket for fugten fra frugtmoussen.

    Laver du selv fondanten eller køber du den, færdiglavet?

    1. Tak for et dejligt brugbar svar 🙂
      Jeg vil lure lidt nærmere på dine kager og opskrifter når jeg kommer til computeren.

      Jeg tænker en hindbærmousse kunne være rigtig lækker!

      Jeg har lavet noget hjemmelavet fondant, men i er tvivl om der er nok, så tænker jeg vil prøve at købe noget færdigt og se hvordan det er at arbejde med.
      Hvad hælder du mest til?

  2. chokoladebunde har jeg en god opskrift på på bloggen – se under fanen opskrifter derinde 🙂

    http://krea-kaos.blogspot.dk/

    jeg bruger ‘the mat’ til udrulningen af fondant og den er et vidunderredskab – fåes her: http://www.kageoplevelser.dk/shop/the-mat-den-990p.html
    se denne video for forklaring af hvad det er 😉 http://www.youtube.com/watch?v=nu6QpimDDDQ

    jeg bruger oftest palminsmørcreme som opsmøring og bruger altid en opsmøringstylle + engangspose + ‘palet’ – det gør det bare 100 gange nemmere 🙂

    kan desuden anbefale denne side til indkøb, billig og hurtig levering (skift til engelsk på flaget i øverste højre hjørne) http://www.deleukstetaartenshop.nl/

    opsmøringstylle: http://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-decorating-tip-789-cake-icer
    ‘palet’: http://dinkage.dk/smoothers-og-andre-glattere-61/pme-side-scraper-plain-edge-p542

    kig evt under diy fanen også, måske der er tips du kan bruge.
    ellers kan du altid smide en kommentar på bloggen hvis du har et spørgsmål – held og lykke 🙂

    1. Hej Sandra
      Tak for svar 🙂 og rigtig gode fif!
      Synes især den der “the mat” virker til at være lidt af et vidunderværktøj? Den ser hvert fald ud til at klare alt det jeg synes var bøvlet ved den ene kage jeg har lavet.

      Jeg skal lave kagen klar til lørdag, så er nok lige langsomt nok ude i forhold til den hollandske shop. Den har jeg ellers været inde at lure lidt på før. Synes bare det er mega svært at finde ud af hvad det er der er godt at have som nybegynder.
      Jeg vil smutte forbi din blog og lure opskrifter 🙂 og så må jeg i Specialkøbmanden imorgen og snolde mit gavekort op, som jeg fik til fødselsdag 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *