Det der med sommertid (og vintertid)

Kan én time gøre så stor en forskel?

Som børnefamilie er sommertid og vintertid ærlig talt aldrig noget der har spillet den helt store forskel. Jo, bevares, der tilføjes eller fjernes 60 minutter – men betyder de 60 minutter  meget i børnefamilieregnskabet?

Før vi fik børn betød sommertid/vintertid ikke det store

Før vi fik børn var det mest sætningen: “man stiller havemøblerne frem til sommer og tilbage i skuret til vinter”, jeg forbandt med sommertid og vintertid. Det var først da vi fik Marvin, at det gik op for mig hvor problematisk sommertid og vintertid åbenbart er for nogle. At rutiner vendes op og ned, putningerne bliver et helvede, det tager flere dage (uger?) at komme tilbage til “normalen”. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke forstår det.
Hos os er der sjældent en standard. Måske vi, som familie, adskiller os fra nogle andre familier lige på dét punkt.

Mentalt boost eller mental dukkert?

Rent mentalt gjorde de da noget på overskudskontoen, at klokken var 6.30 da Dexter slog øjnene op søndag morgen.  For havde vi været på vintertid, havde klokken været 5.30. Vi havde sovet længe. Snyyyydt!
Alle andre dage starter ofte også kl. 5.30 – eller tidligere. Og sådan er det bare hos os. Om Dexter sover lidt længere eller lidt kortere, afhænger ikke af om vi har skruet tiden lidt frem. Det er der simpelthen ikke nok system i.
Om aftenen vil vi som udgangspunkt heller ikke kæmpe en kamp for at han sover fluks kl. 19.00. For det gør han sjældent alle andre aftener. Hvorfor skulle de så være anderledes dagen efter skift mellem vintertid og sommertid?

Jetlag, se dét trak tænder ud!

Efter at have rejst med drengene med op til 12 timers tidsforskel, kommer jeg aldrig til at være typen der brokker mig over én times forskel.

Se 12 timer, dét var en udfordring. Dét trak tænder ud.

I min verden er den ene time så lidt, at det vitterlig ikke gør den store forskel. At den ene time og evt “bivirkninger” heraf lige så godt kunne være tilfældigheder på en hvilken som helst anden dårlig dag. Eller en dag hvor Dexter ikke rigtig havde sovet lur. Eller en dag hvor han havde ondt i maven. Eller en dag hvor han havde en blå og en hvid sok på.

For os er den ene time så lidt en forskel, at den simpelthen ikke skal have lov til at fylde så meget.
Kære dig, hvor forskellen mellem sommertid og vintertid, betyder  meget. Gør den virkelig også det? Og hvad gør skiftet? Eller er det bare en oplagt syndebuk for nogle af de udfordringer der nu engang kan være som småbørnsfamilie?

Min største udfordring er og bliver om mit ur automatisk har stillet klokken korrekt.

Jeg håber i alle er kommet godt gennem skiftet til sommertid, hvad end det er noget der spiller en større rolle end det gør hos lige os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *