Dexters navnefest #5 – Billedpynt ophængt i OSB-plade

Dexters navnefest blev holdt i et stort festtelt. Stemningen var rigtig hyggeligt, men jeg ville alligevel gerne have noget at hænge på “væggene” – særligt på den ene endevæg, som jeg vidste bare ville være helt hvid.
Jeg havde overvejet at udstandse en masse cirkler, som dem jeg brugte til bordpynt, og sy dem sammen på symaskinen til en masse guirlander som så skulle hænge på endevæggen. Efter lidt overvejelser kom jeg frem til at det simpelthen var for dumt at bruge så lang tid på en milliard cirkelranker, som vi aldrig nogensinde skulle bruge igen.

Billeder! Billeder af Dexter måtte være svaret.
Til Marvins navnefest havde jeg fremkaldt nogle store fotoplakater af ham, sat i rammer og skiftet hele lokalets ellers vældig “flotte” kunst ud med. Det var så fint og vi havde også to af billederne hængende herhjemme efterfølgende. Men de var store og uhandy, så selvom det var fint, var det egentligt ikke så brugbart bagefter som jeg havde troet. Medmindre vi selvfølgelig ville tapetsere stuen i kæmpe nyfødt-Marvin-billeder.
Til invitationerne havde jeg fået fremkaldt retrobilleder hos SmartPhoto. De koster 1,19 kr stykket, hvilket jeg synes er en meget overkommelig pris. Jeg ville lave 4 ophæng med billeder en slags dekorativ billedpynt: Tre med 16 billeder og en med 15 billeder (de 15 billeder passede med at jeg på daværende tidspunkt havde 15 ugebilleder af Dexter). I alt 63 billeder á 1,19 kr, dvs. 75 kr. (+ fragt).

For at lave billedophængene skal du bruge:
– Et stykke OSB-plade savet i den ønskede længde (bor evt. huller til snorene, som jeg har gjort – eller bind dem rundt om istedet for). Du kan også bruge en pind fra haven, en rundstok eller hvad du lige har stående i kælderen/garagen/skuret.
– Fremkaldte billeder (mine er bestilt hos Photosmart.dk)
– Silkebånd fra Søstrene Grene
– Masking tape

Jeg har valgt at sætte alle billederne fast på silkebåndet med masking tape af en helt bestemt grund: Billederne skal nemlig genbruges. Der er ingen grund til at lave huller i dem, hvis man alligevel har en lille plan med dem. Billederne bliver brugt til et fotoalbum/gæstebog som jeg er igang med at lave til Dexter. Smart, hva’?
Det tager ret lang tid at samle de her billedophæng, hvert fald hvis man absolut skal være lige så grundig som jeg var. Jeg har målt ud til 4 cm mellem hvert billede og også 4 cm mellem hver række af billeder der blev sat på OSB-pladestykket.
Efter festen kunne silkebåndende nemt fjernes og billederne er nu klar til at blive genbrugt i albummet til Dexter.

Hvad synes du om billedophængene og ideen med at genbruge billederne efterfølgende?

Hvis du har spørgsmål så spørg endelig løs. Du kan læse mere om navnefesten her:

Navnefest #1 – Invitationer
Navnefest #2 – Bordpynt
Navnefest #3 – Bannere og caketoppers
Navnefest #4 – Festen
Navnefest #6 – Ønskehilsner og gæstebog
Navnefest #7 – Bordkort i retrostil med dymolabels
Navnefest #8 – Etiketter til vandflasker og slikposer

Jeg håber du kan bruge inspirationen og spørg endelig hvis der melder sig nogle spørgsmål …

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

4 Replies to “Dexters navnefest #5 – Billedpynt ophængt i OSB-plade”

  1. Rigtig fin og god ide. Jeg må se om jeg ikke skal have fremkaldt samme sted fra, leder efter et godt sted at få fremkaldt nogle billeder til den nye lejlighed.

    1. Jeg er rigtig godt tilfreds med dem hvert fald. Jeg fik fremkaldt er fotolærred med drengene til min mor og hendes mand. Det var også super fint.
      Og en cheasy fars dags kop til Jonas også, hehe.
      Jeg bestilte til invitationer først. Så jeg liiige kunne se dem inden jeg bestilte mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *