DIY: vægmaleri med bjerge

Marvins store væg har fået en make-over! En ret drastisk en af slagsen. Nu hvor værelset skal være deleværelse, vil jeg rigtig gerne have en rød tråd og et værelse hvor der både er ro til at sove og rum til at lege med alle de titusinde vis af stykker legetøj Marvin og lillebror nok skal få samlet sammen (og som Marvin egentlig allerede har).

Pinterest er min rigtig god ven og inspirationskilde. Det er virkelig krea-himlen og jeg kan bruge timevis på at klikke rundt og finde inspiration og ideer til nye projekter. Kender du Pinterest? Ellers så er det altså et sted du må kigge på. På Pinterest faldt jeg over denne væg HER og denne HER – og blev helt forelsket.

DIY væg5

Den nye væg blev derfor et bjerglandskab i 3 forskellige farver.
NCS farvekoderne (så kan du selv få dem tonet i en hver som helst farvehandler) er:
Petroleumsblå: S 5030-B10G
Lys grå: S 2002-B
Mørk grå: S 5005-B20G

Materialer:
– En farveprøve pr. farve á 0,35 liter til 40 kr.  stk. Så i alt 120 kr.
– Hvid vægmaling (rest vi havde stående) til at male “is på toppen” samt dække det gamle vægmaleri til.
– Ruller
– Rullebakke
– Stor og lille pensel
– Malertape

Jeg har taget lidt billeder af processen, da jeg tænker jeg ikke er den eneste der synes skarpe kanter og savsmuldstapet kan været lidt af en udfordring. Jeg håber du kan bruge fremgangsmåden til inspiration. For god ordens skyld, vil jeg lige pointere at den gravide her ikke har malet med maling der ikke burde males med.

Trin 1: Tegn op hvor den øverste bjergkæde skal gå til. Jeg brugte en kæmpe lineal (som jeg normalt bruger når jeg skærer stof) og en blyant til dette.
Trin 2: Mal med den øverste farve (petroleum) ned over de streger du lige har tegnet.
Trin 3: Lad den petroleumsfarvede maling tørre.
Trin 4: Sæt malertape på hvor du vil have den øverste bjergkæde til at gå til. Vær omhyggelig og få malertapen trykket godt fast.
Trin 5: Mal med den øverste farve (petroleum) oven på malertapekanten, så den så vidt muligt bliver “lukke af”. Lad malingen tørre. Mal evt igen hvis malingen ikke dækker helt.
Trin 6: Mal herefter med den øverste bjergkædes farve (lysegrå) oven på det petroleum du lige har malet.

DIY væg1

Trin 7: Indtegn som i trin 1, hvor den nederste bjergkæde skal gå til.
Trin 8: Mal den øverste bjergkæde med den lysegrå maling. Mal igen ned over stregerne du lige har tegnet som i trin 2. Mal evt en gang mere hvis malingen ikke dækker helt.
Trin 9: Sæt malertape på hvor du vil have den nederste bjergkæde til at gå, som i trin 4.
Trin 10: Fjern malertapen fra den øverste bjergkæde (lad evt malertapen siddende der hvor du vil have “is på toppen”. Her er malertapen lukket af, og du er fri for at skulle sætte malertape det samme sted to gange).
Trin 11: Der vil være enkelte steder hvor den lysegrå maling er sluppet igennem nogle små huller langs med malertapen. Jo bedre du er til at få lukket malertapen af i første omgang, desto mindre er der du skal rette efterfølgende. Mal i frihånd de små “helligdage” over med en lille pensel.

DIY væg2

Trin 12: Luk malertapen langs den nederste bjergkæde til med den mørkegrå maling, som i trin 5.
Trin 13: Mal den nederste bjergkæde med den mørkegrå maling.  Mal evt en gang mere hvis malingen ikke dækker helt.
Trin 14: “Is på toppen”, “tegn” toppene med malertape og luk igen malingen af som i trin 5. Hvis du overvejer om det kan betale sig at lukke malertapen af, så har jeg lavet et eksempel hvor jeg ikke har gjort det. Se nedenstående billede. Det er altså noget af et frihåndsrettearbejde efterfølgende. Så få endelig lukket malertapen af med den farve du har malet med lige neden under (!). Mal med hvid. Gentag til malingen dækker.
Trin 15: Fjern alt malertape.
Trin 16: Hvis du vil have en hvid kant hele vejen rundt, markerer du hele vejen rundt med en blyant. Min kant er 10 cm. Herefter sættes malertape på. Igen  er der “lukket” malertape af med de respektive farver, hvor der herefter er malet med den hvide maling.
Trin 17: Finrettelser i frihånd med en lille pensel over alt som i trin 11.

DIY væg3

Tada, et styks væg med bjerglandskab.
Projektet tog en weekend at lave.

Husk at det meste malertape max skal sidde på en væg i 24 timer, da man ellers kan risikerer det trækker malingen nedenunder med af, når det fjernes. Det er en rigtig god ting lige at have in mente.

Skriv endelig hvis du har spørgsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan. Haster spørgsmålet, så er der størst chance for at jeg hurtigst ser det på Facebook.

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

One Reply to “DIY: vægmaleri med bjerge”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *