Familieforøgelse!

Marvin har været så spændt, og har ventet i flere måneder. Det er allerede et halvt år siden han begyndte at snakke om familieforøgelse, og nu skete det endeligt.

21 vandrende pinde babyer har meldt deres ankomst!

Ej okay, total click bait, men jeg kunne simpelthen ikke lade være. Det startede med 5, så var der 6, så var der 7, og idag da vi rengjorde terrariet var der ikke mindre end 21 små vandrende pinde babyer. Oh the joy!

Herhjemme er de vandrende pinde et familieprojekt

De vandrende pinde bor på drengenes værelse.
Vi hjælpes ad med at få sprøjtet vand med en forstøver ind til dem dagligt, og så forsøger vi også at Marvin kommer med ud og hente friske brombærgrene til dem. Bundunderlaget skiftes en gang hver 2.-3. uge og består af kokosfibre der kan købes i diverse dyrehandler. Vi tror på, at det er sundt for ham ligeså stille at lære det ansvar der følger med dyr. Også selvom det er dyr der ikke nødvendigvis kræver det helt vilde.

Både Marvin og Dexter er meget interesseret i de vandrende pinde – og ikke mindst vores familieforøgelse. I december døde en af Marvins vandrende pinde og han har siden været meget opsat på, om vi ikke skulle prøve at få dem til at yngle.

Marvin holder som regel de vandrende pinde i skak, mens vi skifter brombærgrenene ud. De stikker, og derfor er det helt fint han er ‘barnepige’ så længe.
Dexter er meget nysgerrig, men skal selvfølgelig lige holdes på afstand så han ikke kommer til at skade dem ved et uheld.

De vandrende pinde er nataktive og derfor er det ikke meget man lægger mærke til dem. Derudover er de mega lette, så de larmer ikke når de tøffer rundt i terrariet. Pasningsmæssigt kræver de heller ikke det helt vilde, og da de er vegetarer, slipper man også for at skulle have foderdyr (modsat fra da manden og jeg for år tilbage havde en Yemen kamæleon).

Hvad stiller vi så op med de 21 vandrende pinde babyer?

Tjae, nu går vi så her og venter på at de bliver større. Vi skal ikke beholde dem alle, men et par stykker skal vi dog beholde. Resten bliver foræret væk, eller ender som foderdyr.

Bor du i Hovedstadsområdet og er interesseret i en pind eller to, så sig endelig til. Der går nok lige hvert fald en måneds tid inden de er store nok til at flytte hjemmefra.

Har i kæledyr?

6 Replies to “Familieforøgelse!”

  1. Ha ha 🙂 Så fed overskrift 🙂
    Nej vi har ikke kærledyr endnu, men en børnehave jeg engang arbejde i, havde vandrenepinde, og det var en kæmpe oplevelse for vuggestuebørnene at komme og kigge og holde. De er sgu nogle interessante dyr – personligt er jeg ikke så vild med de lange ben 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *