Fødegangen tur/retur

På fødegangen med en baby på 2 måneder. Det er ikke det mest vante scenarie, men ikke desto mindre var det hvor vi var i dag. En mor, en far og en 2 måneder gammel baby på vej tilbage til der hvor babyen for lidt over to måneder siden meldte sin ankomst i raketfart.

 

Uddrag fra fødselsjournalen:

Kl 18.15
Er færdig i badet, har kraftige veer og begyndende pressetrang. Køres til fødegangen.

Kl. 18.20
Presser spontant og caput kommer fint frem.

Kl. 18.28
Fødes en levende dreng i en skylle klart fostervand,
skriger straks og lægges hud mod hud ved mor.

Fødslen gik stærkt! Jeg var med altså rent mentalt det meste af vejen, og hvert fald meget mere end jeg var da Marvin blev født. Jeg tror på at Meyermetoden har gjort en meget positiv forskel for mig og ikke mindst for Jonas. Helt firkantet stillet og gennemgik jeg Marvins fødsel mens Jonas så på, ved Dexter gik vi gennem fødslen sammen side ved side. En symbiose om man vil, og en virkelig skøn en af slagsen. Siden Marvins fødsel har jeg haft brug for en form for afrunding på det hele. Dexters fødsel har på ingen måde været så udfordrende for min psyke som Marvins var, men omstændighederne var også nogle andre dengang. Heidi har hjulpet mig med at få lagt låg på nogle kasser med tanker omkring min fødsel som første gangs og fået fokus på min fødsel som andengangs og allerede efter vores møde dengang havde jeg besluttet at jeg ville bede om en efterfødselssamtale når Dexter var født.

Den samtale var i dag og jeg vil anbefale andre mødre at bede om en efterfødselssamtale, om fødslen var traumatisk eller ej. Vi mødtes med den ene jordemor der var til stede da Dexter blev født. Jeg havde ikke de store forventninger. Jeg forventede hun havde læst op på min journal fra den dag og at hun vidste jeg hed Jeanette. Jeg havde selv læst min journal i går, hvor det gik op for mig at min jordemor ikke pludselig havde sat håret op anderledes undervejs, men at jeg nåede at have 5 forskellige jordemødre. Der er intet negativt i det. De 3 af dem var mens jeg stadig var i den såkaldte latente fase hvor der jo kan gå lang tid inden man kommer i aktiv fødsel. De sidste 2 var på fødestuen. Den ene tog imod mig og den anden overtog da den første fik fri.
Jeg havde egentlig ikke en forventning om at hun kunne huske mig. For come on, hvor mange fødende kvinder møder en jordemor lige på en vagt og hvor mange vagter har hun haft siden jeg fødte? Mange. Og med hånden på hjertet var det nok ikke mit ansigt hun havde mest fokus på da vi mødtes der i døren til fødestuen. Hun huskede mig. Hun huskede at Dexters hoved var synligt allerede da hospitalssengen bragede ind på fødestuen. Hun huskede at jeg ikke nåede at komme på fødelejet. Hun huskede at jeg Dexter var ude i løbet af nul komma fem og hun huskede at vi havde en lang snak efter fødslen. Det der tidspunkt hvor man normalt ligger hud mod hud med sit lille nye menneske, hvor to verdener mødes og man skal lære hinanden at kende. Det tidspunkt hvor jeg grundet omstændighederne var adskilt fra Jonas og Dexter. De var på neonatal, jeg var på fødestuen og ventede på at blive “afsluttet”. Jeg husker hende, jeg husker hendes varme, jeg husker vores snak om alt og intet, jeg husker at hun inden hun fik fri og overgav mig til den næste jordemor kom ind og gav mig et kram mens hun hviskede: “Du er sej!”.

I dag havde vi igen en snak. En snak der på mange måde var om alt og intet. Den betød alverden for mig og jeg har fået den afrunding jeg har ønsket i rigtig mange år. Jeg tror, at jeg ærligt kan sige, at jeg har sluttet fred med mig selv og den kamp vi har været igennem som førstegangsforældre og at vi nu er klar til at nyde vores tur som andengangsforældre hvor vi har både en fantastisk 5 årig, betænksom og kærlig dreng og nu også en mild (og for det meste) glad baby.

Jeg er klar til en dårlig dag, jeg ved der kommer en bedre efter og jeg ved nu at ingen følelser er forbudt.

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *