Påskefødselsdagsfest og den bedste 1-års fødselsdagsgave

Påskefødselsdagsfest

Et nyt ord, men en skøn dag.
Idag er drengene blevet fejret endnu engang. Det blev en kombineret fødselsdag og påskefrokost.  Mad i massevis. Kage i massevis. Hygge i massevis. Jeg er fan!

Marvin havde bestilt lagkage uden flødeskum. Hvert fald helt almindelig flødeskum og en “påskekage” måtte der også til:

Resultatet blev en lagkage med chokoladebunde. Det nederste lag var creme og banan, mens det øverstelag var rutebilsfyld med friske jordbær. Toppen var dekoreret med chokoladeglasur og stjernekrymmel, mens siderne var sprøjtet med “chokoladecreme” (flødeskum med kakaopulver i).

Jeg havde tilladt mig at springe lidt over hvor gærdet var lavest og købt færdige chokoladebunde. Cremen er lavet fra bunden, for det smager nu engang bedst, ikke? Opskriften finder du i bunden af indlægget.

Sidste omgang familiefødselsdagsfest

Drengene blev fejret af familien for sidste gang. Så mangler vi kun fødselsdag for børnehørmeren i næste weekend. Selvfølgelig med Lego Ninjago-tema.
Marvin fik to rubiks kuber af sine fætre og Dexter fik en stor fællesgave fra fætre, fastre, farmor og farmors kæreste, nemlig et Globber Evo Comfort løbehjul. Jeg har tidligere skrevet om det her på Dexters ønskeseddel og det er virkelig smart. Jeg glæder mig til det rigtig kan tages i brug udenfor.

Nu til opskrifterne …

Opskrift på kagecreme

Kagecremen her er rigtig lækker og er den samme som jeg bruger til min aller yndlings jordbærtærte.

Ingredienser

2 æggeblommer
1 spsk. sukker
2 tsk. maizena majsmel
2 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Rør æggeblommer, sukker, maizena og 1 dl mælk sammen i en gryde og tænd for varmen. Tilsæt resten af mælken og kog cremen op under konstant omrøring. Kog cremen igennem 1-2 minutter og tag den af varmen. Smag herefter til med vaniljesukker. Afkøl cremen.

Opskrift på “Instakagen”/ chokolade-Dumle-brownie med mascaponecreme 

Kagen er simpelthen så flot at se på og den smagte fantastisk. Den er tung (men lækker) og til trods for vi var 9 mennesker blev der kun spist 1/3 del af kagen.
Opskriften på den mega lækre chokolade-dumle-brownie er fundet hos Det Glade Køkken og opskriften finder du lige HER.

Jeg har valgt at lave mascaponecremen uden at tilsætte rabarberkompot, men det let syrlige ville have været lækkert til. Jeg har istedet tilsat lidt kakao, som fjernede lidt af sødmen.

Kagen er svær at vurdere, hvornår den er nok. Jeg fik bagt min en lille smule for meget. Vær obs på bagetiden og husk at alt den chokolade og Dumle i flydende, varm format også sidder godt fast på gaflen (eller hvad du end stikker med for at teste).

Til pynt har jeg brugt

Jordbær overtrukket med chokolade med karamelstykker
Jordbær skåret ud i små stykker
P-tærter med karamel
Smil-chokolader med karamelfyld
Dumlekarameller
Anton Berg marcipanpåskeæg

 

Jeg håber i alle har haft en skøn påske. Det har vi hvert fald!

One Reply to “Påskefødselsdagsfest og den bedste 1-års fødselsdagsgave”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *