Forhåbninger for dræn [Endnu et ørebarn]

Dexter skal have dræn i dag og vi forsøger ikke at sætte forventningerne for højt. For hvad kan man forvente? Kan man overhovedet tillade sig at forvente en forskel?

Drengen har ondt, ingen tvivl om det. Kurverne er flade, ingen tvivl om det. Der er væske på ørerne, ingen tvivl om det. I virkeligheden har der potentielt været væske på ørerne siden han var 5,5 måned gammel. For det var der. Lige der i Australien, at søvnproblemerne for alvor startede.

Jeg er slet ikke i tvivl om at dræn er det rigtige for Dexter lige nu. Han er glad om dagen, men virkelig meget gråd og søvnløse nætter (og dage) er en realitet her i husstanden, og har været det i meget lang tid.

Lange nætter, meget lange nætter

Nætterne har været længe. Tidsmæssigt er de lige lange hver nat, men den der følelse af nætter der bare bliver ved og ved. Opvågninger. Ikke bare én, ikke to. De gode nætter har været på omkring 8 opvågninger i gennemsnit. Vi snakker sjældent opvågninger der bare kræver lidt nus og en krammer, men derimod gråd. Trøst, rokken frem og tilbage, mere gråd, skrig og følelse af utilstrækkelighed der møder en som en mur kl. 04.07.

“Skal vi skilles?”

Nætterne har været derude hvor vi ikke selv har kunne kende os selv. De tidspunkter hvor man siger en sætning, og mens man siger den, kan man pludselig se sig selv fra et meta-plan og undres: “Hvad? Sagde jeg lige dét? Hvorfor?”.
Men nej, vi skal ikke skilles. Bare rolig. Sammen er vi er stærkere, men hold op hvor er vi max pressede for tiden. Hvert fald ud på de sene nattetimer, hvor manglende søvn og tanken om endnu en dag venter forude.

“Jeg har fået et afbud til dræn imorgen, vil I have tiden til Dexter”

I går ringende ørelægen. De havde fået et afbud til i dag. Egentlig havde Dexter først tid den 9. maj, så jeg tvivlede ikke et sekund.

Og her er vi så i skrivende stund. Fastende og snart på vej ud af døren.

Jeg håber inderligt det kan hjælpe Dexter, men jeg forventer det ikke. Alt medgang vil være værdsat og 7 opvågninger om natten er trods alt mindre end 8. Ligesom mindre gråd vil være helt fanastisk, ikke mindst for Marvin som jo også lider under sin lillebrors mange opvågninger.

One Reply to “Forhåbninger for dræn [Endnu et ørebarn]”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *