Fys-fredag – nyt tiltag på bloggen. Spørg løs!

Det er tid til en fysioterapeutisk vinkel på bloggen og jeg håber i vil tage godt imod det. Fra på fredag den 27. oktober starter FYS-FREDAG.

fys

Hvad er fys-fredag?

Fys-fredag vil være en række indlæg, som sjovt nok udkommer hver fredag. Her vil jeg bruge min baggrund som fysioterapeut og sætte fokus på nogle forskellige emner som fx. børns motoriske  udvikling, leg med baby, fysisk aktivitet for hele familien – som ikke kræver man skal i et fitnesscenter – og andre områder af fysioterapeutisk karakter.
Indlæggene vil være af forskellig karakter og nogle af dem vil være mere fagligt tunge end andre. Mit mål er dog at videreformidle fysioterapeutisk viden på et niveau hvor alle kan være med.

 

Hvorfor fys-fredag?

Jeg er uddannet fysioterapeut og det er ikke en vinkel der har været voldsomt brugt her på bloggen. Hvert fald ikke hvor jeg har tænkt over at det skulle være fokus. Jeg har tidligere været frivillig underviser til forældre- og fødselsforberedelse på Metropol og har taget kurser i akupunktur og behandling af arvæv efter kejsersnit.
Jeg læser en overbygning til fysioterapeutuddannelsen, en kandidat i teknoantropologi, og selvom det bevæger sig væk fra en hverdag med hands-on behandling, så er det stadig noget jeg interesserer mig for. Jeg vil bare gerne mere og andet end det også. Som i nok ved kan man ikke få det hele, så jeg har valgt at forfølge min drøm om at læse videre. Jeg kan altid lave hands-on behandling senere, men jeg tvivler på jeg ville have modet til at læse videre om fx 10 år.

Jeg er ikke the holy bible, og jeg er her ikke for at løfte en pegefinger overfor dig – mit mål er at dele viden som du (måske) kan bruge til noget og måske du vil lære noget nyt og nyttigt.
Jeg kan heller ikke svare dig på hvorfor du har ondt lige præcis dér hvor du har ondt. Jeg har muligvis en idé, men nogle ting kan selvfølgelig ikke stå alene uden en undersøgelse.
Jeg kan forhåbentlig dele noget viden om nogle emner, så du måske kan lære noget nyt og måske kan bruge det i din hverdag.

 

Jeg har brug for din hjælp!

Jep, den er god nok. Hvis du sidder inde med et spørgsmål eller et emne du godt kunne tænke dig blev vendt, så tøv ikke med at smide en kommentar, sende mig en email på jeanettehjortmortensen(a)gmail.com eller sende mig en besked via bloggens Facebookside.

Jeg modtager rigtig gerne input! Lyder det som en god idé? Er det noget du vil gide læse?

 

Hvad har jeg i støbeskeen?

Nogle af de ting jeg har i støbeskeen er:

 • Hvordan sikrer vi, at vores børn får 60 minutters fysisk aktivitet om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler?
 • Hvornår bør min baby sidde op?
 • Hvornår bør min baby stå op?
 • Betyder det noget for børns motoriske udvikling om de har strømper på eller bare tæer?
 • Børns siddestilling: W-siddestilling og havfruesiddestilling.
 • Bækkensmerter kontra bækkenløsning.
 • Har du fået kejsersnit? Kan et kejsersnitsar virkelig give problemer selv 30 år efter der er foretaget?

Er der nogle emner du særligt kunne tænke dig at læse noget om? Hvilket skal være det første?

5 Replies to “Fys-fredag – nyt tiltag på bloggen. Spørg løs!”

 1. Af grunde jeg ikke helt kan forklare nyder jeg at læse med på din blog, selvom jeg ikke har børn. Jeg synes det er en rigtig spændende vinkel du vil lægge ind, og jeg kunne så godt tænke mig nogle tanker om den voksne krop. Personligt døjer jeg ind i mellem med nakke og skuldre, og har svært ved at finde ud af hvad der går galt, og hvordan jeg kan afhjælpe/hjælpe mig selv. Generel virkning kroppen, især nogle af disse lidt sårbare afdelinger kunne være vildt spændende at læse om! Kh Matilde

  1. Hej Matilde
   Tak for din kommentar og super gode forslag. Jeg vil lige netop også gerne kunne skrive lidt om nogle ting der ikke nødvendigvis handler om børn/mødre. Der er jo nogle ting vi alle kan bøvle med, ligemeget hvilken “kategori” i hører i. Jeg skriver det på listen.
   Og hvor er det dejligt at høre du nyder at læse med.
   Hilsen Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *