Hjemme hos os – køkken

Vi bor småt, men godt. Faktisk er vi for det meste rigtig glade for vores lille lejlighed; en 2 værelses-kvistlejlighed i et område af København som vi elsker. Vi er tæt på grønne omgivelser i form af Damhussøen og Damhusengen og på samme tid kan vi cykle ind til Rådhuspladsen på en 15-20 minutter.

Der er flere der har spurgt ind til hvordan vi bærer os ad med at være i den her lejlighed – og det skal ikke være en hemmelighed, at da vi annoncerede en kommende lillebror, at mange kommentarer har været i stil med: “Tillykke! … Skal i så flytte?”. Nej, det skal vi ikke. Hvert fald ikke de næste par år.

Vi har mange kreative løsninger for at udnytte pladsen mest muligt. Fx. Marvins seng med indbygget klædeskab til hele familien og vores sofa med skabe og opbevaring nede i.
Jeg tænkte det var tid til lidt input til andet end lige DIY-indretning, omend vi nok ikke kommer helt uden om det.

Velkommen i vores køkken!

Dette er faktisk det meste af vores køkken. Det er ret lille men trods størrelsen, kan jeg faktisk meget godt lide udnyttelsen. Det er spejlvendt “L-formet”.
Her ses det høje skab der egentlig bare skjuler gasmåleren, men det er mega praktisk med et gulv til loft skab der er omkring 20 cm i dybden. Det passer perfekt til mel, sukker, the, krydderier, pasta, ja alt sådan noget. Det giver et nemt overblik fordi skabet ikke er bredere. Til venstre for skabet er døren ud til bagtrappen. Skabet er udstyret med et par fine greb fra Anne Black, og så har jeg pimpet nogle helt klassiske kokkeviskestykker med nogle pyntesyninger i en neonkoral. På væggen hen til døråbningen til gangen, har vi sat en gammel retro tavle op hvor Marvin flittigt øver bogstaver og tegner en forfærdelig masse drager. En Mumi-kalender må der naturligvis også til herhjemme. Placeringen af tavlen er ret praktisk, da han så ikke står i nærheden af komfuret når man laver mad, men alligevel er med i køkkenet. Billedet er et retro spejl fra Coca Cola jeg nærmest fik smidt i nakken i en fynsk loppehal. Dette måtte med toget hjem efterfølgende.

I midten af collagen ses “modsatte” side af køkkenet. Til venstre for opvaskemaskinen er der 4 skuffer, det er de eneste skuffer vi har. Over dem og opvaskemaskinen er der to overskabe og udover det er der faktisk kun hjørneskabet og det lille skab mellem vask og komfur. Vi har dog et højt, smalt skab som egentlig er lavet til at skjule gasmåleren – det bruger vi til opbevaring af mel, sukker, krydderier og alt andet i den dur. Vi har prioriteret at få en smal opvaskemaskine, og det er absolut ikke noget vi har fortrudt. Vores lille køkken bliver bare mega hurtigt sindssygt rodet – og det er rart man nemt lige kan smide opvasken derind. Så slipper man i det mindste for at glo på det og bruge tid på at stå og vaske op.

Så er der “komfur-hjørnet”, som både er elsket og hadet. Det er hyggeligt, men det er eddermame også varmt at stå under en skråvæg og lave mad. Når vi laver mad fiser varmen direkte op langs skråvæggen, langs loftet og ind i stuen. Dvs er der koldt herhjemme en dag, så kan man egentlig bare bage en gang boller. Så er hele lejligheden varm igen. Win/win. Til gengæld plejer jeg også altid at sige til vores gæster, at de ikke behøver tage uldsokker og den store sweater på, for her er generelt bare et par grader varmere end i en gennemsnits husstand – om der er skruet op for radiatoren eller ej. Den eneste grund til vi faktisk har (lidt) varme på, er for at temperaturen ikke dykker alt for meget i løbet af natten.
En fordel ved placeringen af komfuret er dog at man kan lave gennemtræk fra tagvinduet over håndvasken og bagtrappedøren til højre for komfuret. Det er meget rart, nu der ikke er plads til en emhætte.
Marvin elsker at være med i køkkenet, så vi har selvfølgelig også den nærmest obligatoriske småbørns IKEA skammel. Som en bonus gør det også vi kan udnytte pladsen oven på vores to overskabe og køleskabet, da jeg så kan låne Marvins skammel når jeg skal nå noget. Vi kan jo ikke alle være 2 meter høje.

Til venstre i billedet ses vores amerikaner køleskab. Selvom køkkenet er lille ville vi virkelig gerne have sådan en fætter, og hvor der er vilje er der vej. Jeg ville ikke bytte det for et andet køleskab og jeg nyder at der er et nemt overblik i fryseren, masser af køleskabsplads og at der er vand- og isdispenser. Sidstnævnte gør også at vi stort set aldrig tager vand fra vandhanen, da dispenseren er tættere på stuen, døråbningen er nemlig lige ved siden af køleskabet.
Jeg har altid min Kenwood køkkenmaskine stående fremme – ellers så får jeg den altså ikke brugt. Ligesom jeg også har en stavblender hængende, så jeg ikke skal rode efter den i skufferne.

Vi har lavet en lille “kaffebar”, selvom der nu ikke er nogen af os der drikker kaffe. Vi har en Dolce Gusto maskine, så vi nemt kan lave en enkelt kop kaffe til vores gæster hvis de vil have det. Og sådan en maskine kan jo også bare lave varmt vand til the. The-, kakao- og kaffekrukken er nogle retrokrukker fra Søholm, hvor resten af samlingen er placeret i den anden ende af køkkenet (altså, de der 2 meter-agtigt).

Jeg kan godt lide at have lidt krydderier ved hånden til madlavningen, men alt behøver ikke stå fremme. Krydderikrukkerne, sukker- og mel-krukken samt saltbøtten er fra Søholm og nogle jeg har samlet gennem de sidste par år. Oprindelig er de mørkebrune, men jeg har givet dem en lille make-over. Du kan se hvordan jeg har gjort HER. Jeg synes nu engang man bliver glad af at se på lidt farver. Et lille SMIL må der også til. De blev sat op før vi fik opvaskemaskinen i håb om at opvasken trods alt kunne give et smil på læben alligevel. Diverse Mumi-ting er jo fast inventar herhjemme, så der står ofte et par Mumi-skåle på bordet med lidt forskelligt i.

Det var køkkenet. Småt, men godt – og sjældent helt så ryddeligt som i dag 😉

Hvad er du mest glad for ved dit køkken?

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

One Reply to “Hjemme hos os – køkken”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *