Kan din søn ikke lige være slangefoder?

Rent størrelsesmæssigt passede Marvin perfekt til sådan en 5 meter lang burmesisk pyton på 50 kg. Alt under 50 kg, vil opfatte som sit bytte og eftersom den ikke havde spist i 14 dage, var det ved at være spisetid.

For lidt tid siden deltog Marvin i en tegnekonkurrence og til halloweenfest i Canberra Reptile Zoo, fik han så at vide, at han havde vundet en tur i reptil zoo’en. Idag var den store dag og sommerfuglene i maven på Marvin havde vidst nærmere størrelse som flyvende hunde.

Canberra Reptile Zoo har en blanding af krokodiller, øgler, slanger, skildpadder og frøer. Der er mulighed for at røre nogle af dyrene og lære en masse. Det var 3. gang vi var der, det fortæller vidst meget godt hvor stor en succes det har været.

Reptile Zoo Canberra

 

Må jeg virkelig gerne holde sådan en sej øgle?!

Marvin fik lov til at holde en Blue Tongue og en Bearded Dragon. Han var så stolt og voksede vidst lidt over en meter i selvtillid igen idag. Jeg elsker at følge hans enorme udvikling på den her tur og hvordan han bare er klar på nye udfordringer igen og igen.

 

Jeg tør hvert fald godt røre en slange! Gør du?

Herefter skulle slangen (en pyton af en art) røres. Marvin gik all in og stod det til ham havde han også skulle have den rundt om halsen. Men vi lod det nu engang blive ved at røre den. Dexter gør hvad Marvin gør, så i en alder af knap 8 måneder har Dexter rørt sin første pyton. Det er da nogle ret seje drenge, hva’?

 

“Må jeg låne din søn som slangefoder?”

Canberra Reptile Zoo har en kæmpe slange. Det er den største slange jeg nogensinde har set og det eneste jeg kan tænke på er de utallige programmer jeg gennem tiden har set om anakondaer. Denne her er en “lille” burmesisk pyton på ikke mindre end 5 meter, og så vejer han 5 kg. Han er ikke fuldvoksen og de forventer hans voksenvægt vil være 80 kg. Pssst… En slange kan spise dyr der vejer lige så meget som den selv vejer. Ja, jeg var da på den sikre side, men rent størrelsesmæssigt ville den godt lige kunne snuppe næsten 2 x Marvin og 2 x Dexter – til et måltid.

Marvin blev spurgt om han ikke ville være med når slangen skulle fodres. Jo, for pokker! Dyrepasseren hentede en stor hane til slangen og lurede lidt efter i hvilken side af terrariet der skulle åbnes op. For slangen var sulten. Aktiviteten steg så snart dyrepasseren nærmede sig med kyllingen, og der var ikke nogen tvivl om at slangen vidste hvad der skulle ske. Den store hane blev kastet ind og vi ventede i spænding. Slanger kan ikke se, og den her slange kunne ikke finde hanen.

“Undskyld, må jeg ikke lige låne din søn som slangefoder? Hvis han stiller sig over på den anden side og banker forsigtig på glasset så vil pytonen gå efter ham.”

Og sådan blev Marvin midlertidig slangefoder. Dog i sikkerhed på den anden side af glasset. Alt imens kunne dyrepasseren gå ind fra modsatte side og kaste hanen ned, så pytonen endelig fandt den.

burmesisk pyton

 

… Og så lige den stolte dreng med sin tegning.

tegnekonkurrence

 

God dag til jer alle her fra Australien!

One Reply to “Kan din søn ikke lige være slangefoder?”

  1. Bli’r altid så glad af at læse dine opslag <3 Wow for nogle oplevelser I får – det er i hvert fald noget, Marvin ALDRIG glemmer. Hilsen og knus fra "flyvende farmor" B-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *