Lækre (og nemme) cupcakes

Der må kage til når noget skal fejres: Nemme kager (eller nemme cupcakes). Jeg har samlet 4 forskellige slags som jeg selv bagte til forrige weekend, hvor vi havde inviteret til ‘åben have’.  Menuen meget let: Hotdogs og et lille kagebord.

Jeg bagte 4 forskellige slags kager der var lige til at hapse. Se her hvor små og søde de er:

Mini oreo cupcake

 

1) Mini Oreo-cupcakes med Oreo i bunden pyntet med Oreo-frosting og en halv Oreo.

2) Mini citronmånecupcakes med vaniljefrosting

3) Mini hvid chokoladecupcakes pyntet med skildpaddefrosting og en lille Toms skildpadde som pynt

4) Hindbærsnitter

Oreo-cupcakes

Oreo cupcake

Til de lækre mini-Oreo cupcakes har jeg brugt opskriften fra Crumbs by Tanja – den er meget nem at gå til og hvis man ikke vil kaste sig ud i en Swiss Meringue Buttercream hvor der skal tempereret, så skriver hun også en nem opskrift på en smørcreme i bunden af samme opskrift.  Jeg lavede Swiss Meringue Buttercream og varmede op over vandbad til cirka 32 grader, det var nok til at mit sukker var smeltet. Brug fingrene og mærk efter, det er meget tydeligt om sukkeret er smeltet (følelsen af æg med sandkorn, eller følelsen af en flydende masse). Jeg kølede det ned i køleskabet inden smørret blev blandet i.

Den lækre Swiss Meringue Buttercream er tyllet på med en stjernetyl og herefter pyntet med en halv af de tynde Oreos. Jeg var bange for de ville vælte hvis jeg tog den originale udgave af en Oreo.

Citronmånecupcakes

Citronmåne cupcakes

Til de små mini citronmånecupcakes har jeg også brugt en opskrift fra Crumbs by Tanja. Jeg har tilføjet en lille kugle marcipan i hver cupcake inden de blev puttet i ovnen. Det blev vildt lækkert og kan klart anbefales. Det giver den sådan et twist af marzarintærte – max lækkert!

Vaniljecremen er fra samme opskrift og tyllet på med en stjernetyl og herefter pyntet med en lille kvist rød skovsyre (spiselig).

Skildpaddecupcakes

Cupcakes med Toms Skildpadde

Til de små mini skildpaddecupcakes med skildpaddefrosting og en lille Toms skildpadde som pynt har jeg brugt to forskellige opskrifter.

Selve cupcakes’ene er en opskrift på hvide chokolade cupcakes fra Dr. Oetker.

Skildepaddefrostingen er en opskrift fra My Daily Space. Jeg har dog puttet 3 af de store skildpadder i, istedet for den ene som opskriften lyder på. Jeg synes ikke man kunne smage bare en enkelt. Frostingen er tyllet på med en stjernetyl og pyntet med en mini Toms skildpadde.

 

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Hindbærsnitterne er lavet efter Mette Blomsterbergs opskrift. Jeg har blot stukket dejen ud til hjerter istedet for at lave den traditionelle hindbærsnitte.

Jeg har puttet glasur på ved hjælp af en sprøjtepose. Versionen med en rød kant på, er den røde kant lavet først. Herefter er der sprøjtet hvid glasur i det resterende. Jeg har brugt en tandstik til at få den hvide glasur helt ud til den røde kant. Det lyder mere bøvlet end det var og det gik faktisk overraskende hurtigt.

 

God fornøjelse!

Se også min meget populære opskrift på de lækreste chokorug lige HER

chokorug

Eller hvad med de voldsomt lækre australske caramel slices lige HER.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *