Lugter dine prutter mest? Lactocare mælkesyrebakterier til hele familien

Reklame.

Lugter dine prutter mest? Hvordan passer du på din mave og hvad med dine børns?

Både jeg og drengene har den sidste 1,5 måned taget mælkesyrebakterier fra Lactocare, og på baggrund af dette vil jeg gerne dele mine erfaringer med dem. Nu har vi trods alt taget det i lidt tid og vores maver er normalt ikke dem vi kan prale mest af.

lactocare kids baby daily mother child feminine

 

Vidste du at..?

 • Mælkesyrebakterier skal helst spises sammen med et måltid? Mælkesyrebakterier trives bedst ved en normal PH-værdi. Når maven er tom, er PH-værdien lavest. Gæt hvad den er når vi lige har spist? Jep, højest. Derfor er det generelt smartest at tage dem i forbindelse med et måltid. Lactocare har udviklet en cryo-teknologi – det lyder teknisk, men det betyder bare at Lactocares produkter ikke er så PH-følsomme og du derfor også kan tage dem på tom mave.
 • 1.000.000 danskere oplever problemer med maven på ugentlig basis?
 • 42 % af kvinderne holder ofte på prutterne når de er på arbejde?
 • Flere kvinder end mænd har problemer med maven (23 % mænd mod 38 % kvinder)
 • 70 % af vores immunforsvar sidder knyttet til tarmen?
 • Et velfungerende tarmsystem er afgørende for, at vi kan optage vitaminer og mineraler fra kosten – og også fra de kosttilskud vi tager?
 • Du kan finde mælkesyrebakterier både naturligt i vores mave-tarm-kanal, i yoghurt, syrnede grøntsager som fx syltede agurker?
 • Det tager mellem 12-36 timer for et måltid at passere gennem fordøjelsessystemet?
 • 15 % af danskerne har taget tilskud af mælkesyrebakterier for at afhjælpe maveproblemer?
 • Hvis du er laktoseintolerant findes der laktosefrie mælkesyrebakterietilskud som fx Lactocare Daily, Lactocare Feminine og Lactocare Kids?

 

Min hemmelighed

Jeg skal fortælle en hemmelighed. Hvis der er en der tit har bøvl med maven, så er det undertegnede her og jeg har rigtig mange gange taget tilskud af mælkesyrebakterier, men jeg har egentlig altid set det som en her-og-nu-løsning og ikke som et varigt tilskud. Jeg aner ikke hvorfor.
Jeg er laktoseintolerant, har et anstrengt forhold til gluten og min mave er bare generelt ikke den bedste teamplayer. Både Lactocare Feminine og Daily er både laktose- og glutenfri.

Det har jeg givet videre til Marvin. Yay, not. Derudover havde Marvin rota-virus da han var meget lille, hvor lægen sagde: ”Ja, han har jo skidt sit immunforsvar ud”. Det var sandt. De af jer der kender vores familie, ved hvor syg Marvin har været igen og igen og igen. Marvin har det, ligesom mig, ikke godt med laktose i alt for store mængder, men det behøver jeg ikke tænke over med Lactocare Kids – de er nemlig laktosefri.
Det ser derimod ud til at Dexter har ”arvet” sin fars mave. Han har hvert fald (7-9-13) ikke haft problemer med den endnu. Vi andre derimod er altid glade for at have et toilet i nærheden når vi er på udebane. Som sidenote er det ikke mange toilletter (læs: ingen) der er i naturreservatet, som er vores nabo, og hvor vi går en del lange ture.

 

Hvilke tilskud af mælkesyrebakterier har vi så taget?

Mælkesyrebakterier for de mindste

Marvin får dagligt Lactocare Kids mens Dexter får dagligt Lactocare Baby. Derudover får Dexter også tilskud gennem mig, Lactocare Mother & Child, da jeg stadig ammer ham.

Lactocare Kids

Marvin får dagligt Lactocare Kids, som er en tyggetablet med ananassmag. Dosis er 1-2 tablet om dagen, og de indeholder hele 5 milliarder mælkesyrebakterier fra to forskellige stammer. Marvin får en tablet om dagen og han er vild med smagen. Det er hvert fald ikke en tablet der er til diskussion – han glæder sig til at må få den hver dag. Han mener den smager af ananas og slik – jeg synes (ja, jeg har smagt dem) de smager af ananas og forstår godt, at han godt kan lide dem.

 

Lactocare Baby

Dexter får dagligt Lactocare Baby, som er en 2-i-1 løsning hvor baby både får sin daglige dosis af D-vitamin (som Sundhedsstyrrelsen anbefaler gives indtil baby fylder 2 år) samt D-vitamin opløst i solsikkeolie. Dosis er 6 dråber dagligt og de indeholder 250 millioner mælkesyrebakterier fra to forskellige stammer samt 10 mikrogram vitamin D3 pr. dosering. Jeg hører mange der siger, at Lactocare dråberne er svære at få ud af flasken. Et lille tip: Hold flasken på skrå, så går det nu meget let.
Dexter har fået Lactocare Baby siden han blev født, da jeg synes 2-i-1 løsningen virkede mest optimalt for os – set i bakspejlet med Marvins forhistorie.

 

Mælkesyrebakterier for voksne

Jeg har taget Lactocare Mother & Child, Lactocare Daily og Lactocare Feminine.
Jeg har i første halvdel af perioden taget 1 x Mother & Child og 1 x Daily og herefter har jeg taget 1 x Feminine og 1 x Daily. Simpelthen for at få afprøvet både Mother & Child samt Feminine – da Daily jo, som navnet siger, er en jeg tager dagligt.

lactocare daily feminine

Lactocare Mother & Child

Lactocare Mother & Child er et nyt tilskud til gravide og ammende. Ved en kapsel om dagen får du 1 milliard mækesyrebakterier fra 3 forskellige stammer, 200 mg DHA (bidrager til hjernens udvikling og nethinde hos fostret og børn som bliver ammet).
DHA er en omega-3 fedtsyre, som det nyfødte barn ikke selv producerer. Jeg er mega fan i at jeg både kan gøre noget godt for mig selv og samtidig give det gode videre til Dexter.

 

Lactocare Daily

Lactocare Daily, er som navnet lidt indikerer, et tilskud der tages dagligt. Det er det af produkterne der indeholder flest mælkesyrebakterier, nemlig 8 milliarder levende mælkesyrebakterier fordelt på 8 forskellige stammer. Derudover indeholder Daily zink, som bidrager til en normal omsætning af både kulhydrater, proteiner og fedt og til et normalt stofskifte.

 

Lactocare Feminine

Lactocare Feminine er et tilskud, hvor der tages 1-2 kapsler dagligt efter behov.
De indeholder 2,4 milliarder levede mælkesyrebakterier fra 3 forskellige stammer. Derudover indeholder de 250 mg. Tranebærekstrat og vitamin B2.
Tranebær er godt for mange ting og vi kender vidst alle rådet om at drikke tranebærjuice hvis man har tendens til urinvejsinfektion? Vitamin B2 bidrager blandt andet til at vedligeholde normale slimhinder. Alt i alt er Lactocare Feminine, kort og godt, altså godt både for maven og understellet.

 

Vores erfaring gennem de sidste 1,5 måneder

Mig selv, 29 år.

Jeg har været meget spændt på hvordan vores maver ville reagere på at komme fra Danmark og til Australien. Generelt er der ikke den store forskel, men vores madvaner er alligevel lidt ændret, da vi jo fx ikke kan få rugbrød hernede. Den større mængde hvide brød gjorde ikke noget godt for min mave og jeg satte dosis af mælkesyrebakterierne op i et par dage. Det gjorde en forskel for mig. Jeg har på intet tidspunkt hernede været forstoppet, men jeg har selvfølgelig kunne mærke min mave lige skal vænne sig til lidt anderledes mad end derhjemme. Min mave har det rigtig godt, bedre end den har haft det i lang tid. Det har givet stof til eftertanke for mig hvert fald.

 

Dexter, 6 mdr.

Ved Dexter mærker vi ingen ændring, men han har også fået Lactocare Baby lige siden han blev født. Han har aldrig bøvlet med maven. Om det er dråbernes skyld, eller en tilfældighed ved jeg ikke. Jeg ved bare hvor meget bøvl Marvin havde med sin mave som baby og hvordan vi i en lang periode gav ham et ekstra tilskud af mælkesyrebakterier for at få maven tilbage på rette køl. Dengang fandtes der ikke en 2-i-1-løsning. Men det gør der (heldigvis) nu.
I forhold til sygdom, har Dexter har været små-snottet og vi mistænker et for højt tryk i ørerne, men han er på ingen måde gået ”all in” i bedste influenzastil, som jeg ellers ville have forventet.

 

Marvin, 5,5 år.

Inden vi rejste til Australien havde Marvin ofte ondt i maven. Jeg tror det har været lige dele reel ondt i maven og til dels også en ”spændingsmavepine”. Altså mavepine over hvad der skulle ske.
Jeg oplever at der er godt gang i hans mave, han er ikke forstoppet og han har ikke klaget over ondt i maven. Jo, en enkelt gang lige da vi var kommet herned. Men det endte ud i opkast, hvor jeg tror han har været ramt af madforgiftning. Han var heldigvis hurtigt på toppen igen og hans mave kunne boostes med mælkesyrebakterier.
Temperaturen hernede er meget svingende, men trods det har Marvin ikke været syg (Hvilket jeg virkelig forventede). Måske hans immunforsvar er blevet ekstra styrket den sidste halvanden måned?

 

Tager du eller evt. dine børn tilskud i form af mælkesyrebakterier og hvad gør de for jer? Hvilke bruger du? Og hvorfor?

2 Replies to “Lugter dine prutter mest? Lactocare mælkesyrebakterier til hele familien”

 1. Er lactocare Daily syrebindende……jeg har symptomer på mavesår og tænkte jeg kunne tage lactocare Daily . Men er blevet i tvivl om det er godr da man ikke må tage syrebindende tabletter. Ved ikke om dette produkt er syrebindende ????

  1. Hej Susanne. Jeg kan desværre ikke være dig behjælpeligt med et svar men vil råde dig til at gå på dit lokale apotek hvor Lactocare forhandles. Her vil du hvert fald kunne få den rigtige faglig kyndige vejledning fra en farmaceut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *