Når en mor slår sit barn

Så skete det. Situationen jeg vitterlig havde håbet vi ville undgå. Den situation hvor, man som mor, vælger at slå sit eget barn.

Hvordan forklarer jeg, også som mor, mit barn, at en anden mor slår sit barn?

Det gør ondt i mig og jeg mangler ord. Ord der kan forklare hvorfor det er okay at slå sit barn. For det er ikke okay i min optik.

Boy: “The baby is laughing at me! It’s not funny, mommy”

Mom: “Well, it’s just a baby and he’s probably just laughing because he’s happy”

Boy: “It’s disgusting!”

Mom: “What’s disgusting?”

Boy: “The baby is disgusting!”

– S L A M –

 

Mom: “Don’t you ever, ever, EVER say that about a person! That’s not nice. What a naughty boy! Go stand in the corner of the lift and don’t you dare looking up!”

 

Og der stod vi så. Dexter, stadig med et stort smil på læben, og Marvin med et forstenet udtryk. Drengen var vel lige knap 3 år.

I Danmark blev revselseretten definitivt afskaffet i 1997 og siden der har det at slå sit barn været ulovligt. Det er forbudt. Forkert. Sådan er det bare ikke her i Australien. Det er ikke forbudt og mange ser det som en ret de har, til at disciplinere deres børn. For mig, er det en meget autoritær opdragelsesform. Det er afstraffelse. Kontant og lige på stedet. Jeg får ondt i maven af at tænke på det. Jeg ved det findes – og praktiseres – mange steder i verden, men jeg ønsker ikke at være en del af det. Jeg vil gerne have skyklapper på og tænke at selvfølgelig slår ingen deres børn.

Idag skete det så lige foran mig og jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre. Havde vi været i Danmark havde jeg sagt noget. Det forestiller jeg mig hvert fald. Men her. Det kom som et chok. Det eneste jeg fik sagt, var til Jonas: “Slog hun seriøst lige sin søn?!”

Jeg sidder tilbage med følelsen af at det var vores skyld, da vi var den udløsende faktor. Men inderst inde ved jeg godt der kun er én der står med ansvaret her. Drengens mor.

Av, mit hjerte.

Edit: Det er den eneste gang vi har oplevet det på vores rundrejse i Australien, men selvom jeg skrev indlægget for 3 måneder siden, sidder oplevelsen stadig i mig.

6 Replies to “Når en mor slår sit barn”

    1. Ja, det var en ubehagelig oplevelse. Særligt når man står der med en 5-årige der forstår alvoren, men ikke sammenhængen.

  1. Kort men meget kontant indlæg. Og jeg kan kun sige at jeg er enige med dig! Det er aldrig i orden at slå og slet ikke sine børn! Øv hvor er træls oplevelse! 🙁

    1. Det er så dum oplevelse at have i baghovedet. Jeg kommer ikke til at forstå hendes reaktion og slet ikke at det desværre er hverdag for rigtig mange børn.

  2. straf virker ikke .. for hvis det virker så sad der ikke så mange i fængels og de ville ikke komme igen og igen … jeg er meget imod at slå børn og i det hele tagen bare vold mod andre … hendes reaktion var voldsom … måske hun bare skulle ha sagt at det ikke er ok at sige at andre er disgusting … svare det til at være grim på dansk ?

    1. Jeg er helt enig i at det ikke virker at slå. Det er der desværre mange andre kulturer der ikke er enige i 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *