Når nedtællingen til afrejse er svært – lav et piktogram

Et simpelt piktogram /tegning-med-tændstikkemænd kan gøre en stor forskel når man er 5-år for:

Hvornår skal vi egentlig afsted?

Er det om lang tid? Er det om kort tid?  Skal vi sove mere end 5 gange eller mindre end 5 gange. Hvornår er imorgen? Hvornår er igår? Er i overmorgen det sammen som i forgårs?
Tiden er en spøjs fætter når man ikke er ældre end Marvin er, og et eller andet sted er det stadig svært for os andre at forholde os til og ikke mindst huske hvad vi skal hvornår. Vi andre har en kalender at kigge i, eller diverse lister for at forsøge at holde overblikket. I hele perioden hvor vi havde de forkerte visa var hele vores tur stadig lidt “la-la” i mit hoved og i planlægningen. Men efter vi fik de rigtige visa er det som om virkeligheden er gået op for os alle: Vi skal til Australien … og det er lige om lidt!

Imorges lavede Marvin og jeg i fællesskab en lille mini-kalender – nemlig et piktogram – til ham. Han forstår ikke hvornår der skal ske hvad og er i det hele taget meget forvirret af, at vi går og pakker hele vores lejlighed ned. Selvom vi bor småt, har vi jo en masse ting – og det er lige netop de ting der gør det til vores hjem. Nu er de pakket ned, og de ting der ikke er pakket ned er godt på vej til at blive det. Vores hjem er bare ikke rigtig vores mere. Sjælen er på vej ud af lejligheden sammen med vores ting og det samme er vi også indenfor de næste par dage.

4 dage.

Om 4 døgn sidder vi på nuværende tidspunkt i flyveren på vej til Doha, hvor vi skal mellemlande. 4 dage. 4 dage der skal ske forskellige ting.
Jeg har inddelt et A4-ark i 4 felter; et felt for hver dag. Et felt vi enten kan sætte kryds hen over eller klippe af når dagen er gået. Og efter det har Marvin og jeg ellers siddet og snakket om hvad der skal ske og jeg har tegnet det imens. Man kan jo sagtens få barnet til at tegne det selv – hvis altså barnet gider tegne 😉 Og det gad Marvin altså ikke lige. Fair nok.

Med et piktogram ved Marvin sådan cirka hvad der skal ske hvornår og ikke mindst hvem der kommer forbi hvornår. Det fylder nemlig ret meget i hans hovede.

Allerede i det øjeblik vi var færdige med at tegne, virkede han mere afklaret. Han var klar til at tage til fødselsdag hos en børnehavekammerat. Det stod jo lige der på papiret at det var idag han skulle det.

Nu er Marvin til fødselsdag, jeg pakker og Dexter tager en velfortjent lur. Han er nemlig blevet syg for første gang (god timing, hva’?) med høj feber.

   ♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

One Reply to “Når nedtællingen til afrejse er svært – lav et piktogram”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *