Nr 2 første jordemoderbesøg – og følelsen af…

For præcis en uge siden var jeg afsted til det der skulle være mit første jordemoderbesøg. (Du kan læse indlægget her). Jeg var spændt og glædede mig til at høre hvilke tilbud og hvilke rammer der var, dels til “sådan en som mig” og dels fordi jeg nu hører til Herlev Hospital, hvor jeg med Marvin hørte til Hvidovre Hospital. Og så selvfølgelig også det faktum, at det er 5 år siden jeg var gravid sidst. Mon ikke der er løbet lidt vand i åen siden da?

Op af trappen og ind i venteværelset. Jeg skal tisse, hurra for partyblære. Urinen stix’et – tjek! Og klar til at blive kaldt ind. Vi blev mødt af en smilende jordemoder i døren. Snakken faldt hurtigt på sidste gang med den anden jordemoder, om hvad vi havde snakket om? Jeg fik sagt om vi måske bare kunne slette sidste gang fra erindringen og kalde det her første jordemoderbesøg. Jo da! Intet problem, hvis der var gentagelser måtte vi lige sige til, så vi hoppede let og elegant over den del. Det var simpelthen så befriende og jeg blev mødt med en forståelse og empati jeg ikke havde forestillet mig muligt.

Der blev vendt alt fra hjemmefødsel, fødsel på hospital til tidligt besøg af sundhedsplejerske og opfølgning efter fødslen. Jeg er gået derfra med følelsen af at jeg slet ikke havde flere spørgsmål at stille og at det hele nok skal gå.

Vi kører på med ideen om en hjemmefødsel. Hvis lillebror er lige så lille som Marvin var, så er det ikke en mulighed da grænsen skiller ved en vægt der er 15% under “normalen”. Marvins vægt lå 22 % under normalen. Ligeledes er det heller ikke en mulighed hvis jeg udvikler svangerskabsforgiftning igen. (Ekstra note: Min risiko for at udvikle svangerskabsforgiftning er større fordi jeg har haft det sidst, MEN mindre fordi Marvin og lillebror har samme far. Interessant!). Men altså, bortset fra det er det ikke urealistisk det kan lade sig gøre.

Og så en plan B. Det er jo altid godt med sådan en. Hvis vi ender med at skulle på hospitalet, så bliver der, ved næste jordemoderbesøg, lagt en fødselsplan så der ikke er tvivl om at jeg fødte hurtigere end hurtigt sidst. Vi fik at vide vi skulle regne med det nok kommer til at gå stærkt og vi har mulighed for at blive mødt af en jordemor i døren når vi ankommer til hospitalet. Det lyder måske voldsomt, men der er en plan! Og det betyder bare virkelig meget for mig. Smertemæssigt skal jeg ikke regne med jeg kan nå at få noget smertedækning i form af fx epidural – så noget teknik af en art skal jeg have lært. Det kunne jeg, set i bakspejlet, godt have brugt sidst – omend det gik stærkt.

Alt i alt følelsen af “yes, det skal sgu nok gå” og jeg kunne tude lidt af glæde over dagens jordemoderbesøg.
Den her følelse er bare så vigtig!

5 Replies to “Nr 2 første jordemoderbesøg – og følelsen af…”

    1. Yay! Jeg er så lettet og har bare en helt anden ro i maven nu.
      Jeg er klar på kaffe (eller alt andet end kaffe – det har jeg ikke lige lært endnu) <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *