Pizzasnegle – som Marvin elsker

Marvin er nu 2,5 år og han elsker at være med i køkkenet. Det kræver lidt ekstra tålmodighed og lidt ekstra rengøring, men jeg synes det er det hele værd.

PizzasnegleNår man er 2,5 år er det über fedt alt hvad der har noget med “byg-selv”-konceptet at gøre. Byg-selv burger, pitabrød, pizza, pastasalat – ja, kun fantasien sætter grænser.

Jeg plejer altid at forberede en lille “buffet” som Marvin kan tage fra. Idag bestod den af kyllingestrimler, bacon (stegt i forvejen og brækket i små stykker), cocktailpølser, pepperoni, løg, revet ost og en pastatomatsauce (bare sådan en færdig-fætter på glas).

Opskriften kommer her:

25 gram gær
2 dl vand
2 spsk olie
1/2 tsk salt.
5 dl pizzamel
2 tsk oregano

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og oregano. Herefter røres/æltes melet i lidt af gangen. Jeg laver det altid på min Kenwood røremaskine, hvor den bare får fuld gas med dejkrogen.
Stil til hævning i 15 minutter.
Imens kan man så forberede “buffetten” med fyld, hvis man ikke har gjort det i forvejen.

Skal pizzasneglene kun spises af voksne, plejer jeg, at tage en dåse tomatpuré og røre et hakket løg i og så bruge det som pizzasauce. Marvin bryder sig dog ikke om denne variant, så jeg bruger en pastatomatsauce og har løgene ved siden af – så kan han lave uden løg og jeg kan lave med løg.

Ælt dejen igennem og rul den ud til et rektangel. Der bliver ca. 12-16 stykker af denne opskrift.
Så skal der bare puttes fyld på.
Husk at tænde ovnen på 200 grader 😉 De skal bages i 12-15 minutter.

 

Bon appetit!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *