Strikket babytæppe og hæklet pingvin + opskrifter

Redebygningen er for alvor i gang og jeg glæder mig til at kunne vise endnu flere fine sager frem. Jeg har fået afsluttet lillebrors strikkede tæppe og en hæklet pingvinnusseklud. Jeg er godt tilfreds med resultatet.

Tæppet er strikket i Drops Nepal uld i farven Deep Ocean (Du finder den fx her). Farven er super flot og kvaliteten er mega lækker. Det er ikke sådan en kradskrads-uld. Opskriften på tæppet finder du hos Hvad bier tænker – og den er gratis.
Jeg har strikket en ekstra trekant i bredden, altså 12 masker ekstra og har brugt 8 nøgler Drops Nepal. Mit tæppe måler ca 65 cm x 85 cm (inden vask og blok).

Tæppe collage 1

Jeg er ret vild med mønsteret der giver en god grafisk effekt og så er det nemt at følge når man ikke er en rutineret strikker – hvilket jeg overhovedet ikke er. Det sidste strikkeprojekt jeg har færdiggjort er faktisk et babytæppe til Marvin, som blev brugt til hans New Born photoshoot (så det er ved at være 5 år siden). Mønsteret i dette tæppe er bare ret- og vrangmasker, og mønsteret gentager sig hele vejen igennem. Det gode ved tæppet er også at der ikke er en for eller bagside på det, det kan vende begge veje uden det ser underligt ud.

Ud over tæppet har jeg fået færdiggjort en super sød pingvinnusseklud. Opskriften er fra lonnies.dk og er gratis. Opskriften drillede en del, da den blev ved med at blive skæv. Jeg ved ikke hvad jeg gjorde anderledes, men til sidst lykkedes det. Sløjfen er lavet freestyle i den lille bitte rest jeg havde tilbage fra det strikkede tæppe. Så matcher de jo fint sammen. Jeg har slået 8 luftmasker op og så blot hæklet frem og tilbage, til længden var som jeg synes passede. Det hæklede stykke er syet sammen til en ring og så er der viklet garn rundt om et par gange inden den er blevet monteret på nussekluden.
Det er faktisk første gang jeg hækler med stangmasker, men det var overraskende nemt når man lige kom i gang, og det går væsentlig hurtigere end fastmasker.

pingvin collage

Jeg fornemmer lidt et petroleumsfarvet tema til ham lillebror – meeen det er jo også en flot farve 😉

Hvad synes du om tingene jeg har fået kreeret?

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

3 Replies to “Strikket babytæppe og hæklet pingvin + opskrifter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *