“Turen går til …” – Rundrejse i Australien + et afhop

Det er blevet tid til vores rundrejse i Australien. Efter nogle måneder fastboende i Canberra skal vi nu på farten. Vi glæder os! Der er rigtig mange der har spurgt ind til hvad vores planer er. Det er ikke fordi jeg ikke har ville svare, men sandheden er, at vi ikke har vidst det. Vi har haft ideer, lister med steder og drømme. Men ingen planer.

Det har vi nu. Hvert fald sådan helt grov skitseret for vores kommende rundrejse.

 

Rundrejse med børn: Sådan gør vi rent transportmæssigt 

Det mest oplagte på vores rundrejse ville være en camper van. Så kunne vi bare køre derudaf og sove hist og her. Men hey. Not gonna happen.

1) Jeg er den eneste her i husstanden som har kørekort.
2) Australierne kører i “den forkerte side” af vejen.

Jeg nedlagde veto. Det jeg kunne se for mig, var mig kørende i en bil mens Jonas hang ud af vinduet med sit kamera. Bag i bilen ville Marvin sidde og sove, mens Dexter (måske) ville sove eller skrige i hidtil uhørte tonelejer. Når der så er pause, så ville jeg sidde med en baby i babsen, mens Jonas igen ville gå rundt og tage billeder af fugle med sit kamera. Marvin ville højst sandsynligt sidde og spise, eller finde insekter vi kunne tage med på rundrejsen.

Not. Gonna. Happen.

Vi tager bus, tog og fly. Bum. Offentlig transport all the way. Jeg ved der helt sikkert sidder nogle og tænker: “Holy moly”. Til det kan jeg sige, det heldigvis er os der er på rundrejse 😉 Jeg er sikker på det bliver mega fedt! Og så skal jeg dælme sidde med mit kamera mens Jonas giver Dexter mad. Jeg synes hvert fald fordelingen bliver lidt mere ferie-agtig, for alle, på den her måde.

 

Rundrejse med børn: Sådan gør vi i forhold til overnatninger og længden på opholdene

Vi rejser med en baby på 8 måneder og en 5-årig. Det er vi nødt til at have in mente. De bestemmer ikke turen, men de er trods alt med og vi vil gerne have en god tur. Alle mand. Glade børn giver glade forældre, og glade forældre giver (som regel) glade børn. Win/win.

Vi har valgt, at vi som udgangspunkt ikke bare booker et hotelværelse. Vi vil gerne have lidt hjemlige omgivelser og Airbnb er derfor vores foretrukne måde at finde overnatninger på. Vi har bevidst valgt at se få steder, men til gengæld være der i længere tid. Det er af hensyn til børnene og for at have muligheden for, at skabe nogle faste rammer undervejs. Eller hvert fald illusionen heraf. Vores stop de forskellige steder har derfor en længde mellem lige knap en uge til lidt over 2 uger. 6. etape, lige inden vi rejser hjem, vil dog være med kortere ophold.

 

Rundrejsen

1. etape: Canberra – Wollongong

rundrejse Canberra - Wollongong

På mandag den 27. november forlader vi vores stadigt nye hjem her i Canberra. Først stop på vores tur bliver Wollongong. Turen bliver en bustur på 3,5 time.

I Wollongong skal vi besøge Majeline og hendes skønne familie. Jeg glæder mig simpelthen så meget til at møde dem sådan helt rigtigt. Ja, faktisk har jeg aldrig mødt Majeline. “Men hvordan kan det være i så skal besøge dem?”, tænker du nok. Majeline har bloggen Scandiroo og så er hun på Instagram – sådan fandt jeg hende, eller hun fandt mig. Det kan jeg faktisk ikke huske.

Selvom jeg aldrig har mødt hverken Majeline, hendes to piger eller hendes kæreste for den sags skyld, så føler jeg alligevel at jeg kender hende på en måde. At vi falder ret godt i hak med hinanden og jeg er sikker på at det bliver mega fedt. Nu må vi se om jeg har jinxet det hele, ved at skrive det her. Anyways, jeg nyder at have et menneske der er vågen på de samme tidspunkter som vi er og som man altid lige kan skrive hej til – og det er egentlig den måde vi er kommet til at snakke med hinanden på. Internettet er herligt, hva’?

Vi har været så heldig at være blevet inviteret til fødselsdag hos Majelines skønne piger Abby og Billie (som bliver 2 år faktisk lige præcis idag. Læs Majelines indlæg om 2 år der er fløjet afsted lige HER). Vi glæder os til at fejre pigerne og Marvin glæder sig til sådan en rigtig australsk fødselsdag. Selvom jeg dog tvivler på der er den helt store forskel. Udover lige vejret.

 

2. etape: Wollongong – Newcastle

Rundrejse Wollongong - Newcastle

Efter vores besøg i Wollongong, har vi simpelthen været så heldige at få lov at låne et hus i Newcastle. Turen fra Wollongong til Newcastle kommer til at foregå med tog.

Der er vores udlejers søsters hus. Ja, vi er blevet ret gode venner med dem vi lejer vores lille lejlighed af her i Canberra. Det er fedt! Vi låner deres hus. Til gengæld passer vi deres to hunde. Deal.

Vi har fået en kæmpe liste med ting at opleve i Newcastle så som strandene (selvfølgelig), The Bogey Hole, nogle lækre restauranter, Port Stephens og Revolution Park.

Newcastle skulle være mega smukt og jeg glæder mig til at opleve det. Tempoet bliver stille og roligt. Vi skal bare nyde det.

 

3. etape: Newcastle – Sydney

Rundrejse - Newcastle - Sidney

Efter vores ophold i Newcastle tager vi videre til Sydney. I Sydney har vi ikke booket et sted at bo endnu og vi har heller ikke planlagt hvad vi skal. Udover at vi gerne vil se Bondi Beach og Operahuset (selvfølgelig, fristes man til at sige).

 

4. etape: Sydney – Fiji

17. december sætter vi os i flyveren til Fiji. Jep, vi skal holde både jul og nytår på Fiji. Turen tager 4 timer med fly.

Der er flere grunde til at vi har valgt Fiji og et par af dem er her:

1) Vi vil gerne opleve lidt andet end “bare” Australien, nu vi er på den her del af kloden.

2) I Australien holder skolerne sommerferie hen over jul og nytår. Det betyder også at priserne for overnatninger på mange måder minder rigtig meget om uge 28-30 i et sommerhus i Danmark. Virkelig dyrt (Hvis du skulle være i tvivl). Det koster derfor os det samme at flyve til Fiji og bo der, som det gør at bo i Australien. Og i Australien vil vi ikke være garanteret et room with a view.

3) Vi havde egentlig planlagt at tage til Vanuatu først, men da man ikke skal tage malariamedicin på Fiji, ændrede vi planerne til det. Vi har malariapillerne med herned, men vil egentlig helst undgå at skulle tage dem nu når Dexter er for lille til at få dem, plus der kan være bivirkninger ved dem.

4) Efter et par måneders rigtig hverdag her i Canberra, har vi lyst til at holde ferie. Sådan en ferie hvor man bader i poolen en hel dag, tager til stranden og går en tur når man har lyst. Bare fordi.

Vores ophold på Fiji deler vi op i to dele, så vi kommer til at bo to forskellige steder.
Det første sted vi skal bo er på hovedøen og er en lille hytte på stranden. Det er en del af et lille resort med 3 strandhytter, en poolhytte og 4 enkeltværelser. Vi har booket en strandhytte i 10 dage.

Til anden del af opholdet snakker vi om at booke et andet lille resort. Der er kun 8 små hytter i strandkanten og det ligger ikke lige op og ned af byen. Tværtimod. Det er stadig på hovedøen, men på modsatte side. Det vil være en god mulighed for at “trække stikket ud” – der er nemlig ikke strøm mellem kl. 8 om morgenen og 6 om aftenen. Det vil være her vi skal holde nytår. Jeg ved ikke om vi ender med at booke det sted, eller et andet. Det må tiden vise.

 

5. etape: Fiji – Brisbane og Brisbane-området

Rundrejse Fiji - Brisbane

Fra Fiji flyver vi direkte til Brisbane. Det er en tur på ca. 3 timer.

Vi har ikke besluttet om vi bliver i Brisbane eller rejser lidt mere mod nord. Steder vi overvejer meget er Fraser IslandNoosa National Park, Lone Pine Koala Sanctuary og Australia Zoo.

 

6. etape: Brisbane – Sydney: ned langs østkysten

Rundrejse Brisbane - Sidney

Efter vores ophold i og omkring Brisbane har vi planer om at tage tog, bus eller begge dele ned langs kysten til vi rammer Sydney.

Forslag til mindre ophold på vejen modtages med kyshånd.

 

7. etape: Sydney – København

Vi slutter af i Sydney, hvor vi skal flyve hjem fra. Det bliver underligt at sætte fødderne på dansk grund igen efter vores eventyr. Jeg er sikker på vi kommer hjem med en masse sindsygt gode oplevelser og minder for livet.

Vi ved endnu ikke hvornår vi flyver hjem til Danmark igen. Vi har nemlig ikke booket flybilletter endnu.

 

Har du været i Australien?

Hvis du har været i Australien eller har forslag til oplevelser og steder der er på “must see”-listen, så smid endelig en kommentar. Hvis du har andre spørgsmål til vores tur er de selvfølgelig også velkomne.

Sådan en rundrejse, det er da ikke helt dårligt, hva’?

13 Replies to ““Turen går til …” – Rundrejse i Australien + et afhop”

  1. Lækkert
    Lone Pine Koala Sanctuary – når i skal derhen, så kan i komme via bil og båd. Vælg bådturen – den er A M A Z I N G!!!
    Møder i koalen Conrad, må i endelig gi’ ham et kram. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *