Verdens bedste pebernødder

Så blev det 1. søndag i advent igår – og sådan en dag kan da ikke gå forbi uden lidt julehygge. Udover julebesøg har vi brugt weekenden på at bage pebernødder og honningkager + lave romkugler. Nammenam!

De her pebernødder er intet mindre end fantastiske. Prøv dem! De er dejlig sprøde, har et perfekt miks af krydderier og dejen er så nem at have med at gøre (det er altså ikke for ingenting, at de står som “SUPER GODE PEPPERNØDDER” i min opskriftebog)

Ingredienser:
– 250 gram smør (ikke margarine og ikke et smørbart blandingsprodukt som fx. Kærgården)
– 250 gram sukker
– 1 tsk stødt ingefær
– 1 tsk kanel
– 1 tsk hvid peber
– 1 tsk kardemomme
– 1 tsk bagepulver
– 1 tsk natron
– 1 dl piskefløde
– 500 gram mel

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker godt sammen og pisk herefter fløden i ved lav hastighed.

Bland alle krydderierne (ingefær, kanel, hvid peber og kardemomme), bagepulver og natron sammen med melet – rør det i dejen lidt af gangen.
Når dejen er helt perfekt føles den lækker blød, hvis du sætter en finger i den. Du er ikke i tvivl.

Tril dejen til lille-finger-størrelse stave og skær med ca. 1 cm mellemrum.

Bag i ca. 10 minutter ved 200 grader. (Min erfaring siger at man skal holde MEGET godt øje med dem!)

For mig bliver der 6 plader peppernødder af én portion.

Det færdige resultat kan du se her:

Pebernødder i julekagedåse

 

Vil du julehygge mere? Så kig forbi de spiselige rensdyrnæser eller julekalenderen hvor du klipper skægget af julemanden. Begge to falder i rigtig god jord hos børnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *