Vi flytter Down Under

Vi rykker teltpælene op! See you later, alligator …

Down Under/ Oz/ Australien, det er lige der vi flytter hen om ca. 3 måneder! Ikke permanent men for en midlertidig periode. En hverdag, en barsel og en ferie i et helt fremmed land med min mand, den 5-årige Marvin og til den tid den 5-måneder gamle Dexter.

Jeg er  spændt og jeg har virkelig glædet mig til at kunne fortælle noget mere. Jeg lagde en lille teaser på Instagram for lidt tid siden, men siden da har jeg gået med livrem og seler mens jeg ellers har krydset fingre for at vi kommer afsted. Sådan en tur betaler jo ikke ligefrem sig selv, ligesom udgifterne i Danmark ikke bare lige forsvinder mens vi er væk. Men, én ting er ret så sikker nu, vi skal afsted! Vores budget hænger mere og mere sammen og alt tyder på at de sidste penge (fondssøgninger) nok skal komme i hus, hvis ikke før, så undervejs.

Hvordan kan det så være vi skal afsted?

Min kære mand Jonas er i gang med sin PhD, og som en del af det, er der et krav om et “skift i arbejdsmiljø” (læs: Gerne udlandsophold). Da han startede på sin PhD virkede den del af kontrakten lettere uoverskuelig. For hvordan skulle vi kunne rejse afsted ham, mig og Marvin til et fremmed land i flere måneder? Jeg havde på det tidspunkt fuldtidsjob og jeg kunne jo ikke bare lige skippe mit job i flere måneder og gå uden nogen form for indtægt.

Det er ikke kun udgifterne til at komme afsted og leveomkostninger vi skulle tænke på, det er også udgifterne herhjemme: Boligydelse, boliglån, børnehaveplads, forsikringer og andre faste udgifter. Vi snakkede frem og tilbage om det og blev enige om at det simpelthen ikke kunne lade sig gøre lige nu. Og da Jonas kom hjem og fortalte hans “skift i arbejdsmiljø” også kunne være nogle uger på Århus Universitet – ja, så lød det jo som en vældig god idé. Omend jeg også ærgrede mig grænseløst over den her umulige mulighed.

Måske traf skæbne et valg for os?

Skæbnen ville at jeg rimelig meget ud af det blå besluttede mig for at nu skulle jeg altså læse videre, og blev optaget på mit kandidatstudie. Beslutningen blev truffet netop dén dag jeg fik mit navneskilt op på mit kontor på mit forholdsvis nye job. I den forbindelse begyndte tankerne igen at vende tilbage til det “skift i arbejdsmiljø”. Måske jeg kunne tage orlov? Måske jeg selv kunne have et semester i udlandet, samme sted på samme tid? Måske, måske, måske.
Skæbnen spillede os et pus igen, for et par dage efter kastede jeg op på selvsamme forholdsvis nye faste job, og jep jeg var gravid. Nu begyndte tankerne for alvor at køre rundt. For med mig på barsel var den der umulige mulighed lige pludselig ikke så umulig længere.

Vi har snakket, lavet udregninger, snakket igen, snakket med andre der har været på udlandsophold og snakket igen igen. Frem og tilbage i flere måneder.

Graviditeten og derved barsel gav os nye muligheder

Under graviditeten begyndte Jonas at undersøge hvor der ville være mulighed for at komme hen på udlandsophold. Hans laboratoriums samarbejdspartnere med størst relevans var umiddelbart i Hamburg, Washington DC eller Beijing. Hamburg var ikke lige noget der tiltalte mig, hvert fald ikke som første prioritet og flere forskellige faktorer gjorde at USA heller ikke er et sted jeg egentlig har lyst til at bo lige nu og Beijing; hell no med to små børn.

Jonas har researchet og researchet, og fandt til sidst frem til denne her professor på the Australian University i Canberra, Australien. Han kan nogle teknikker som kunne være rigtig spændende at prøve på noget af det Jonas forsker i (og så går jeg ikke dybere ind i det, så kan vi vidst alle være med, haha). Professoren var ikke en samarbejdspartner de havde i forvejen, men med lidt udveksling af mail frem og tilbage kom der en aftale i stand og Jonas blev officielt optaget på the Australian University.

Vi ved ikke hvornår vi præcis rejser afsted andet end det bliver et sted mellem midt/slut august og midt september. Vi skal være afsted i 4 måneder. 3 måneder hvor Jonas skal arbejde og 1 måned hvor vi skal holde barsel sammen alle sammen.

Lige nu har vi gang i en pokkers masse praktiske ting og jeg glæder mig til at dele vores eventyr med Jer. Jeg vil dele både selve eventyret, men også mere “bag om eventyret”, altså simpelthen hvordan vi gør rent praktisk. Måske andre kunne få inspiration til at udleve en drøm eller to af det.

Hvis du vil følge lidt med i hvordan processen er og har været inden afrejse kan du læse med her:

Australienstatus #1 – Godkendelsesprocessen med visa til hele familien og fondssøgning
Australienstatus #2 – Den økonomiske tunge på vægtskålen, vi skal afsted!
Australienstatus #3 – Udgifter i to lande
Australienstatus #4 – Den “søde” ventetid
Australienstatus #5 – Dexter må komme til Australien, men hvad med os andre?
Australienstatus #6 – Approved!
Australienstatus #7 – Flybilletterne er bestilt!
Australienstatus #8 – Pakkelister

♥ Husk du kan følge bloggen på bloggens Facebookside, Instagram og på Bloglovin ♥

WUHU! We’re going Down Under!

3 Replies to “Vi flytter Down Under”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *