Fra Wollongong til Newcastle – Rundrejse i Australien med børn

Tredje stop på rundrejsen: Newcastle

Endnu en uge (plus lidt mere er gået) og Newcastle har været vores hjem i den forgangne uge.

Newcastle er ikke et typisk turiststed. Det faktum, at vi endte der, var en tilfældighed. En tilfældighed vi er glad for opstod.

Vi har passet hus og hunde i en uge og dét var grunden til, at Newcastle blev vores valg. Der er smukt! Virkelig smukt og vi var blæst bagover af overskudsfølelse pga det mega gode vejr.

Da vi forlod Wollongong den 4. december var det overskyet og kun lige opholdsvejr. Det regnede hele vejen fra Wollongong til Sydney (1,5 time med tog) – og igen fra Sydney til Newcastle (2,5 time med tog). Men så klarede det op. Og sådan forblev det i en hel uge.

Togturen fra Wollongong til Newcastle var overkommelig både tids- og prismæssigt. Vi betalte med Opal Cards (rejsekort) og for hele turen gav vi omkring $6 pr. voksen (30 kr.) og $4 for Marvin (20 kr.). Tog er virkelig en billig måde at rejse rundt på!

 

 

Ugen der gik

Med hånden på hjertet kan vi godt afsløre at Newcastle ikke havde vildt mange turistagtige ting at se. Men hey, det er altså ikke nødvendigvis en dårlig ting. Stemningen var helt enormt hyggelig.

 

Stockton færgen og Stockton

I Newcastle er der en lille færge, som sejler til og fra halvøen Stockton. Turen tager ca. 10 minutter og er rigtig hyggeligt. Priserne er meget overkommelige, da man betaler med Opal Card (rejsekort). Prisen for en voksen er $2.6 (13 kr.) og for et barn $1.3 (6,5 kr.). Jep, det er næsten så billigt man skulle tro det var løgn. Så vi snuppede en tur frem og tilbage.

 

 

Shipwreck Walk

På Stockton er der lavet en lang mole ovenpå ikke mindre end resterne af 8 skibsvrag. Derfor kaldes den The Shipwreck Wall. Vi tog gåturen frem og tilbage. Wauw en udsigt!

 

 

Strandene (Nobby Beach, Mereweather Beach, Bar Beach)

Det gode vejr i Newcastle (ca. 25 grader) bød op til strandture og vi fik besøgt et par at strandene i området. Strandene i Newcastle er virkelig lækre og kan varmt anbefales.

 

 

Skateparks

I Newcastle fik Marvin både testet Stockton Skatepark og Bar Beach Skatepark af. Det er altid et hit at teste skateparks og Marvin får brugt lidt energi. Win/win.

 

 

Memorial Walk

Når man rejser med børn (og en klapvogn) så hænder det, at man støder ind i uventede udfordringer. Fx en mega lang trappe. Ikke bare semi-lang, men mega lang. Der var ingen anden vej til Memorial Walk, end op af alle trapperne. Og op det gik.

Newcastle Memorial Walk stairs

Turen gennem Memorial Walk efterfølgende, var så smuk! Heldigvis.

 

 

Blackbutt Reserve

I Newcastle ligger Blackbutt Reserve – et naturreservat hvor man kan både fodre en wallaby og emuer, man kan se wombats, koalaer, øgler og diverse fugle. Derudover kan man tage på en gåtur i regnskoven og se om man kan spotte de flyvende hunde. Vi fandt dem! Det var som at være med i Planet Earth. Der manglede blot lige David Attenborourghs stemme i baggrunden.

blackbutt newcastle

Marvin fik håndfodret en wallaby, set wombats blive fodret, fodret papegøjer med nektar, set koalaen plus en masse øgler og spottet flyvende hunde i regnskoven.

 

Søndag den 10. december gik turen videre til Sydney. Her er anderledes og mega fedt! Jeg glæder mig til at dele flere oplevelser med jer.

One Reply to “Fra Wollongong til Newcastle – Rundrejse i Australien med børn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *